foradia subscriutegrat

Rafael i Amparo “jo anhelava aquest canvi”

El Poble és Savi: els mitjans contra els nous governs • Anem al carrer a preguntar als nostres veïns la seua opinió sobre els temes d’actualitat mediàtica • Parlem amb Rafael i Amparo

Anem al carrer a preguntar als nostres veïns la seua opinió sobre els temes d’actualitat mediàtica. En els darrers dies el principal tema mediàtic ha sigut el govern per part de la jutgessa Manuela Carmena. Els grans mitjans de comunicació han dedicat els seus principals titulars per a criticar diversos aspectes de la nova corporació municipal de Madrid i així desprestigiar i pressionar perquè dimiteixen els seus regidors.

La majoria de portades del ABC, de El Mundo, La Razon i El País, així com els titulars de les notícies de ràdio i televisió, han donat a entendre durant les últimes setmanes que era imperativa la dimissió de Guillermo Zapata (pels twits d’humor negre que va publicar fa quatre anys) i de la regidora Rita Maestre (per fer una reivindicació fa quatre anys en la capella de la Universitat de la Complutense a favor del laïcisme).

L’editorial de El País del cap de setmana anava un poquet més lluny encara i comparava a Guillermo Zapata, reconegut activista pels drets humans, amb els nazis. Segons l’actitud dels principals mitjans de comunicació del nostre país sembla que el principal enemic del poble espanyol no siga l’atur, ni l’empobriment social, ni la corrupció institucional; sembla que el principal enemic a batre siga el govern de Manuela Carmena.

Preguntem als veïns d’Alcoi què pensen al respecte.

rafael amparo el poble es savi alcoi

Parlem amb Rafael i Amparo./ lesmuntanyes.com

Com veieu el canvi de govern d’Aguirre a Carmena?: “perfecte”, ens contesta Amparo, “jo anhelava aquest canvi. Tenim molta esperança que facen les coses com cal”.

I pel que fa al tema dels twitts? “El regidor de cultura ha dimitit, però de l’altra banda no ha dimitit mai ningú. Perquè els mitjans no els fan pressió de la mateixa manera. Els mitjans són d’ells”, opina Rafael,Tenen por que els agafen tots els tripijocs que fan. Ja han destruït camions i camions de documents”.

D’ací a les generals Amparo espera un canvi polític. Rafael ens comenta que la profunditat del canvi “depén de com es facen les coses a partir d’ara. De com s’administre a partir d’ara en els municipis en els quals han eixit altres”.

És que hi ha molta gent encara que pensa que ja estàvem eixint de la crisi. Però com que estem eixint de la crisi?”. “Menys treball”, afegeix Amparo, els rics més rics, els pobres més pobres: les noves generacions ho teniu molt fotut. Amb carrera o sense carrera. Nosaltres hem pogut prosperar i viure dignament gràcies a tindre un treball digne. Però vosaltres no tindreu aquestes condicions”.

Jo vaig estar llegint com va nàixer el capitalisme d’ara, continua Rafael, “i resulta que, al principi, a Anglaterra els empresaris pagaven als treballadors el suficient perquè els treballadors consumiren els productes que fabricaven; ara volen que els treballadors gasten però sense cobrar. I això és impossible”.

Font: Rodrigo Paños./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *