foradia subscriutegrat

Reunió del FSMCV amb Vicent Marzà nou conseller d’Educació

La FSMCV sol·licita 20 milions a Vicent Marzà per al seu projecte social, educatiu i cultural en la seua primera reunió amb el conseller • Pedro Rodríguez, president de la FSMCV, assegura que “esperem una gran sensibilitat entorn d'un col·lectiu únic al món” • El conseller ha assegurat que estudiarà el programa i iniciatives de la FSMCV i es crearan grups de treball

generalitat fsmc

El president de la FSMCV Pedro Rodríguez ha exposat al nou conseller d’Educació, Recerca, Cultura, i Esport, les propostes Vicent Marzà que s’ha compromés a estudiar el programa i iniciatives de la FSMCV i a crear grups de treball per millorar la situació del col·lectiu.

La FSMCV ha presentat a Marzà les cinc línies transversals sobre les quals presenta la proposta: ocupabilitat a la qual es destina el 46,1%, sostenibilitat (38,5%), identitat (10,8%), internacionalització (2,6%) i innovació (2%); i els deu eixos estratègics que la componen: educació, dotacions i infraestructures, circulació de bandes de música i grups artístics, plataforma tecnològica i sistemes d’informació, investigació, creació, divulgació, emprenedores millores en el finançament i gestió del col·lectiu i altres iniciatives públiques.

Marzà ha manifestat el paper fonamental de la Federació en la marca col·lectiva i s’ha mostrat receptiu a una interlocució i diàleg constant. Així mateix, el conseller ha assegurat que estudiarà el programa i iniciatives de la FSMCV i es crearan grups de treball en relació amb el projecte i futur del principal agent cultural de la Comunitat Valenciana segons la Universitat de València.

Pedro Rodríguez, president de la FSMCV, ha assegurat que “esperem del conseller una gran sensibilitat entorn d’un moviment associatiu que és un fenomen únic al món pel seu paper vertebrador, la seua història i gran implantació a la Comunitat Valenciana”. Així mateix, Rodríguez creu que és el moment de transitar cap a una aposta justa i decidida per les societats musicals”.

A més aquest dies Educació publicaba una resolució per al desenvolupament de projectes musicals contra el fracàs escolar. Aquesta iniciativa va sorgir a partir del treball de sensibilització de la FSMCV i de les resultades de l’Avaluació Diagnòstica del departament des de 2011 que van demostrar que l’alumnat que dedicava més temps a la formació musical obtenia millors resulta- dues en les competències lingüística i matemàtica.

No obstant això, Rodríguez ha comunicat a Marzà que la convocatòria d’escoles de música (5,4 milions d’euros), d’educandes i la d’adquisició d’instruments corresponents a l’any 2015 estan pendents i sofreixen un considerable retard pel qual li ha sol·licitat que s’acceleren aquests tràmits que l’any passat es van publicar en el DOCV al febrer i s’habilite un termini raonable per a la seua presentació, una proposta que el conseller prendrà en consideració.

La Reunió s’ha mantés a la seu de la Generalitat, la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) amb Vicent Marzà, conseller d’Educació, Recerca, Cultura, i Esport, Albert Girona, secretari autonòmic de Cultura i Esport, i Carmen Amoraga, directora general de Cultura i Patrimoni. A la reunió han assistit també responsables de la FSMCVJuan Vicente Mateu, secretari general i responsable de l’àrea d’activitat federal al costat de Vicent Cerdà, Luis Vidal, tresorer responsable de l’àrea jurídic-econòmic, i els vocals de la junta directiva: Daniela González, responsable del Centre d’Estudis, Maria José Mira, àrea d’escoles de música, i Sara Sanjuan, responsable de comunicació.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *