foradia subscriutegrat

Alcoi demana una subvenció per integrar la ‘Colònia d’Aviació’ com un ecobarri

• L’Ajuntament d’Alcoi demana una subvenció per integrar la ‘Colònia d’Aviació’ com un ecobarri • Es proposa una rehabilitació edificatòria amb millora de la qualitat i sostenibilitat • La Generalitat prioritza els proyectes que arribaran al Ministeri

colonia de aviació

En l’actualitat queda un grup petit de militars jubilats./lesmuntanyes.com

Per tal d’integrar la ‘Colònia d’Aviació’ com un ecobarri, aquest estiu l’Ajuntament han demanat una subvenció dins del programa de barris sostenibles al Ministeri de Foment. En aquest pla, es subvenciona el 35%, que seria 462.000 euros per a la rehabilitació, 540.015 per a l’edificació, 157.500 per a la reurbanització, i 10.500 per a l’equip tècnic de gestió. En el cas dels reallotjaments la subvenció seria del 100%.

Des de fa uns anys es ve mantenint converses amb representants del ‘Instituto de Vivienda, Infraestucturas y Equipamiento de la Defensa (INVIED)’ així com representants dels militars que resideixen a la Colònia d’Aviació.

En aquestes reunions l’INVIED va mostrar el seu interés per obrir aquest espai a la ciutat, mantenint els habitatges. Des de l’Ajuntament, es va senyalar la necessitat d’ordenar urbanísticament aquesta zona tenint en compte l’entorn immediat, per aquest motiu va elaborar una proposta d’ordenació que permeta integrar l’àmbit al seu entorn immediat, que mantinguera la major part de l’edificació existent i que generara dos solars que pogueren ser construïdes en un futur pròxim, en substitució d’altres edificacions.

La voluntat de l’Ajuntament va més enllà, el regidor de Territori i Ciutat Intel·ligent, Manolo Gomicia destaca la proposta “s’emmarca en el concepte d’ecobarri, no tan sols integrant la Colònia d’Aviació en el barri de Santa Rosa, sinó integrant també els objectius ambientals que signifiquen una transformació profunda d’aquest espai, sense que perda la seua singularitat, millorant al mateix temps el conjunt del barri”,

La Colònia es va construir en 1960, i que els primers anys quan estava en ple funcionament si tenia un manteniment adequat, però no als últims anys, on la falta de rehabilitació ha fet que presente un deficient estat de conservació, cosa que també es pot dir dels edificis i instal·lacions d’ús comú, a més també presenta problemes d’accessibilitat i infraestructures. Per tot açò, es proposa una rehabilitació edificatòria amb millora de la qualitat i sostenibilitat.

El cost total de l’actuació s’estima en 3.510.900 euros, dels quals 1.320.000 serien per a la rehabilitació, 1.542.900 per a l’edificació, 450.000 per a la reurbanització, 30.000 per a l’equip tècnic de gestió i 168.000 per als reallotjaments temporals.

Manolo Gomicia ha indicat que “aquesta subvenció es demana al Ministeri, però primer passa el filtre de la Conselleria d’Infraestructures, que valora i prioritza els projectes”, explicant que “quan vam mantenir la reunió amb la Consellera va dir que s’havien presentat set sol·licituds, però que aquest era un bon projecte i tenia moltes possibilitats”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *