foradia subscriutegrat

Els alcoians descobreixen la Colònia agrícola dels Plans

• Dins del Cicle “10 excursions al voltant d’Alcoi” • 92 assistents que van visitar les casetes dels colons • El senyor Virgilio Jacarilla Calabuig, fill d’un dels colons residents ha fet valuoses aportacions a la història oral d’Els Plans • La pròxima activitat d’aquest cicle està programada per al diumenge 25 d’octubre

ruta els plans alcoi

El darrer diumenge 27 setembre va tindre lloc l’excursió a la Colònia Agrícola dels Plans, activitat mensual que forma part del cicle “10 excursions voltant Alcoi i el seu patrimoni històric i arqueològic”.

A l’excursió van participar 92 assistents que van visitar les casetes dels colons i conèixer les singularitats d’aquest projecte de repoblació agrícola d’inicis del segle XX, acompanyats per Jordi Borrell i Gabi Sanchis, integrants de l’empresa Arrels. En finalitzar l’excursió es va testimoniar l’agraïment al senyor Virgilio Jacarilla Calabuig, fill d’un dels colons residents, el qual ha fet valuoses aportacions a la història oral d’Els Plans amb infinitat de detalls i anècdotes.

La pròxima activitat d’aquest cicle està programada per al diumenge 25 d’octubre. Es tracta de la ruta “Escenaris urbans de la història d’Alcoi”, a càrrec de l’historiador Ricard Bañó Armiñana, que s’iniciarà a les 9,30 h. des de la plaça d’Espanya. Per a participar en aquesta ruta urbana no cal fer inscripció prèvia.

La tasca de divulgació és vital per també crear la consciència clara en la conservació, respecte i posar en valor d’aquests espais únics representatius de la nostra història com a poble, com l’edil de cultura, Raül Llopis, destaca, de nou, l’entusiasme ciutadà en acudir a aquestes cites mensuals: “Vora 100 persones van tornar a gaudir d’una de les rutes per a descobrir el Patrimoni històric que organitzen el Museu Arqueològic i el CAEHA. No podem més que agrair la implicació de tota la gent que ha fet possible aquesta interessant activitat cultural. Podem parlar ja de la consolidació d’un cicle anual amb el qual hem aconseguit fer “accessible” a molta gent l’important patrimoni alcoià del qual podem gaudir en aquesta ciutat”.

Aquesta activitat va ser organitzada per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament d’Alcoi juntament amb el Museu Arqueològic Camil Visedo Moltó i el Centre Alcoià d’Estudis Històrics i Arqueològics.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *