foradia subscriutegrat

Àngeles “la veritat és que és per a rebel·lar-se”

• El Poble és Savi: Catalunya • El 27 de setembre, la población catalana s'ha expressat mitjançant les urnes comentem smb Angeles com veu ella la situació

Les relacions entre Catalunya i l’Estat espanyol estan travessant un moment de tensió. D’una banda, observem una Catalunya que vol ser considerada nació i que, per una infrafinanciació i per no ser escoltada, cada dia se sent menys representada per les decisions del govern d’Espanya.

D’altra banda, un govern espanyol que no mostra una actitud de diàleg (les recents paraules del Ministre Pedro Morenés ho diuen tot: “si tothom compleix amb el seu deure, no caldrà cap actuació de l’Exèrcit a Catalunya”).

D’intermediaris entre el conflicte, els grans mitjans de comunicació, amb els seus interessos, per suposat. Enmig del conflicte, i suportant, a més, el pes de les conseqüències de les polítiques de retallades i austeritat, la població catalana. I “en l’altre enmig” la població de la resta d’Espanya, escoltant com ens expliquen el conflicte els intermediaris comunicatius.

El 27 de setembre, la población catalana s’ha expressat mitjançant les urnes el camí que vol agafar: el de la independència, el del diàleg, el del canvi econòmic, el de l’abstenció…

Comentem amb els nostres veïns d’Alcoi com veuen ells la situació.

angeles elpoble es savi alcoi

Parlem amb Gilberto en El Poble és Savi./ lesmuntanyes.com

Li preguntem a Àngeles com veu la situació de Catalunya. Segons ens comenta, no pensa que el sentiment independentista siga majoritari allí “jo pense que els que estan per la independència (Junts pel Sí, candidatura en la qual convergent el CIU d’Artur Mas i l’Esquerra Republicana d’Oriol Junqueras) no van a guanyar. Hi ha molta gent a Catalunya que no és catalana, que les seues arrels no són catalanes”.

Per altra banda, troba a faltar un poc més de flexibilitat per part dels que defenen la independència de forma acèrrima. No obstant això, comprén que existisca tal sentiment, i més tenint en compte les declaracions anticatalanistes que es fan, per exemple, la del Ministre de Defensa, que ha fet al·lusió aquests dies a mesures militars: la veritat és que és per a rebel·lar-se”.

La població està necessitada, comenta Àngeles, per altres problemes que no tenen res a veure amb la independència: la crisi econòmica, l’atur, la corrupció. Els problemes que tenim ací també. En aquest sentit no hi ha distinció entre Espanya i Catalunya”. Per altra banda, confies que amb un nou govern millore la situació? “sí, ho espere. I espere que amb les eleccions generals canviem de govern. Jo al PP no el vull ni amb pintura”, conclou amb un somriure.

Font: Rodrigo Paños./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *