lasarga ajualcoitel

Saül “sóc partidari d’una televisió pública que siga objectiva”

El poble és savi: 9 d’Octubre • Aquesta quinzena volem comentar amb els nostres veïns i veïnes d’Alcoi sobre l’actualitat del País Valencià i sobre la seua visió al respecte. Anem allà parlem amb Saül del 9 d'Octubre

El 9 d’Octubre celebrem el dia de la Comunitat Valenciana, Comunitat autònoma des de 1982, amb l’aprovació de l’Estatut d’Autonomia que li ofereix competències de gestió autònomes de la resta de l’Estat Espanyol. Avui, després de dues dècades de gestió del PP, el govern de la Comunitat Valenciana està en mans del PSOE i de Compromís.

Amb un fum de casos de corrupció (a soles del PP, hi ha 130 persones implicades), amb diverses sancions de la Comunitat Europea per males gestions i per falsejament dels contes públics, el deute de la Comunitat Valenciana rondeja els 40.000 milions d’euros i les xifres d’atur el 24%.

Per a tindre en compte la realitat actual del País Valencià, també cal tindre en compte el fet de ser una de les Comunitats pitjor finançades per part de l’Estat Espanyol, un 12% menys de la mitja de la resta de Comunitats.

Aquesta quinzena volem comentar amb els nostres veïns i veïnes d’Alcoi sobre l’actualitat del País Valencià i sobre la seua visió al respecte. Anem allà.

el poble es savi alcoi saul

Parlem amb Saül en El Poble és Savi./lesmuntanyes.com

Saül ens comenta que se sent orgullós de ser del País Valencià. Què és el que més t’agrada al respecte? Entre altres coses, la llengua i la cultura valenciana. M’agrada llegir per exemple llibres de la història d’Alcoi i del País Valencià…”.

Parlant de cultura, Saül és partidari de recuperar la Radiotelevisió Valenciana, “Però no la televisió que hi havia, que no m’agradava ni miqueta, perquè era una manera de manipular la informació. Jo sóc partidari d’una televisió pública que siga objectiva. I sobretot que no estiga tan polititzada”.

I què és el que no t’agrada del País Valencià? No m’agrada gens com s’ha gestionat la política els darrers anys, des que va entrar el partit que tots sabem”. Saül ens comenta que està “seguint prou les iniciatives dels nous governs, i des del meu punt de vista, sí que són les correctes. Malgrat que, evidentment, en dos o tres mesos que duen no es pot canviar tot el que s’ha fet en els darrers vint anys”.

En aquest sentit, continua Saül, “estic a favor de governs bipartits i tripartits, perquè realment no és el que a mi em done la gana, sinó que han de consensuar amb la resta de forces polítiques i treballar en equip”.

El seu desig per al País Valencià és: acabar amb la corrupció i que la gestió política dels recursos es destinen realment a les necessitats del poble”.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *