foradia subscriutegrat

Clementina “pareix que està movent-se un poc la situació del treball”

El poble és savi: 9 d’Octubre • Aquesta quinzena volem comentar amb els nostres veïns i veïnes d’Alcoi sobre l’actualitat del País Valencià i sobre la seua visió al respecte. Anem allà parlem amb Clementina del 9 d'Octubre

El 9 d’Octubre celebrem el dia de la Comunitat Valenciana, Comunitat autònoma des de 1982, amb l’aprovació de l’Estatut d’Autonomia que li ofereix competències de gestió autònomes de la resta de l’Estat Espanyol. Avui, després de dues dècades de gestió del PP, el govern de la Comunitat Valenciana està en mans del PSOE i de Compromís.

Amb un fum de casos de corrupció (a soles del PP, hi ha 130 persones implicades), amb diverses sancions de la Comunitat Europea per males gestions i per falsejament dels contes públics, el deute de la Comunitat Valenciana rondeja els 40.000 milions d’euros i les xifres d’atur el 24%.

Per a tindre en compte la realitat actual del País Valencià, també cal tindre en compte el fet de ser una de les Comunitats pitjor finançades per part de l’Estat Espanyol, un 12% menys de la mitja de la resta de Comunitats.

Aquesta quinzena volem comentar amb els nostres veïns i veïnes d’Alcoi sobre l’actualitat del País Valencià i sobre la seua visió al respecte. Anem allà.

clementina el poble es savi alcoi

Parlem amb Clementina./lesmuntanyes.com

Alcoiana des dels dos anys, Valenciana de naixement. Quan li preguntem a Clementina què és el que més li agrada de la Comunitat ens contesta: les falles, les festes, la terra…. El que no li agrada és com estan gestionant la política en general. Encara que reconeix que amb el canvi de govern des de les eleccions de maig, “pareix que està movent-se un poc la situació del treball”.

Un dels temes que preocupen Clementina és la immigració: “jo veig que la gent que ve de fora sempre té ajudes, pisos i treballs, i després als d’ací no li donen les mateixes oportunitats. Jo no sóc racista, jo estic d’acord en ajudar-los, de fet sempre he conviscut amb gent immigrant, però no sé si la gent s’adona que estem mirant més pels que vénen de fora que pels nostres. Això és fruit d’una política mal feta.

Clementina vol recordar que, no a soles al País Valencià, sinó a tota Espanya, la població està travessant un moment d’urgència social. Hi ha tasses d’exclusió social i pobresa creixents al voltant del 30%. I el treball de les noves generacions és cada vegada més precari.

En aquest sentit, Clementina aposta per una renda bàsica amb la qual tot el món puga tindre cobertes les necessitats bàsiques. Per altra banda, Clementina ens manifesta la seua esperança en què amb un nou govern estatal canvie la situació. I el seu desig per a la Comunitat és: treball i salut per a tot el món”.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *