lasarga participatius

Juan: “els paradisos fiscals estan plens de diners”

• El poble és savi: 9 d’Octubre • Aquesta quinzena volem comentar amb els nostres veïns i veïnes d’Alcoi sobre l’actualitat del País Valencià i sobre la seua visió al respecte. Anem allà parlem amb Juan del 9 d'Octubre

El 9 d’Octubre celebrem el dia del País Valencià, comunitat autònoma des de 1982, amb l’aprovació de l’Estatut d’Autonomia que li ofereix competències de gestió autònomes de la resta de l’Estat Espanyol. Avui, després de dues dècades de gestió del PP, el govern de la Comunitat Valenciana està en mans del PSOE i de Compromís.

Amb un fum de casos de corrupció (a soles del PP, hi ha 130 persones implicades), amb diverses sancions de la Comunitat Europea per males gestions i per falsejament dels contes públics, el deute de la Comunitat Valenciana rondeja els 40.000 milions d’euros i les xifres d’atur el 24%.

Per a tindre en compte la realitat actual del País Valencià, també cal tindre en compte el fet de ser una de les Comunitats pitjor finançades per part de l’Estat Espanyol, un 12% menys de la mitja de la resta de Comunitats.

Aquesta quinzena volem comentar amb els nostres veïns i veïnes d’Alcoi sobre l’actualitat del País Valencià i sobre la seua visió al respecte. Anem allà.

juan el poble es savi alcoi

Parlem amb Juan./lesmuntanyes.com

Juan diu que no se sent especialment orgullós de formar part del País Valencià, “però tampoc defraudat“. Què és el que més li agrada?: “el paisatge que tenim, la terra… I el que no li agrada?: “la política que estan fent, no soles la d’ací sinó la de tota Espanya. Nosaltres votem perquè es facen les coses bé i no ens enganyen. Perquè ens donen treball i puguem viure fins que ens jubilem (si podem jubilar-nos, perquè al pas que anem tampoc ens deixaran…)

Creus que amb el canvi de govern que hi ha hagut a la Comunitat està havent-hi un canvi en les polítiques que estan duent-se a terme? “Home, crec que encara és prompte per a valorar això, cal donar un marge de temps. Pareix que ací en concret a Alcoi sí que es nota el canvi de l’alcalde que teníem abans al d’ara. S’han sanejat els comptes… Anem a poc a poc, però es va notant. Ara falta que ens donen treball. I pense que si anem per on anem, anem bé”.

Respecte al problema del treball, comenta Juan: jo, major de 45 anys, sóc parat de llarga duració, des de fa 8 anys, i com jo hi ha més d’1 milió 800 mil persones. Cal sanejar l’economia submergida, que tots paguem el que ens corresponga. Si no hi ha diners, és perquè no volen, perquè, per exemple, els paradisos fiscals estan plens de diners”.

El desig de Juan respecte al País Valencià és: “que hi haja treball per als jóvens. Que puguen tindre una il·lusió, perquè ara estan en els parcs sense fer res útil. Estan desanimats. Demanaria això”.

Font: Rodrigo Paños./

ajualcoi


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *