foradia subscriutegrat

No es tracta que opinen diferent, sinó que no opinen

per Mishima

Per cert vivim uns moments històrics que semblen marcats pel concepte de populisme: partits i líders polítics que es senten carismàtics, que donen més importància als seus pentinats que a les seues idees; busquen el suport dels vots amb cares més o menys boniques, amb xerrameca… i es creuen que populisme ve de poble, va al poble i és el que vol el poble… Un poble que ja s’encarregaran ells que sàpiga el mínim possible de tot, no siga que es comencen a fer preguntes.

Tot el nou és difícil d’assimilar fins que deixa de ser nou, i en aquest moment ja ha sorgit alguna cosa més nova, i cada vegada a una velocitat major. Ja saben, en política, la qual cosa no ocorre en dècades pot succeir en dies, com un terratrémol, que en cinc segons ho canvia tot.

Quan la gent comença a perdre l’esperança és imprevisible. El moviment que es rebel·la contra els excessos i la política enquistada del bipartidisme ha agafat per sorpresa al sistema.

La capacitat de ser receptius i crítics hauria de ser la cara i la creu d’una sola moneda. Perquè ni tot el nou és interessant ni tot menyspreable. Cal saber mirar, escoltar i sobretot, reflexionar. No tots poden, és clar.

La classe política no ha metabolitzat encara el fet que la gent, aquesta que se suposa que ells representen, els diga no. Però l’important ja ha succeït: la demostració que gairebé tot és possible si la gent, nosaltres, volem aconseguir-ho.

La història avança amb molta més força que tot això.

mishima que opinen alcoi

“Estic assegut a la vora de la carretera.
El conductor canvia la roda.
No m’agrada el lloc d’on vinc.
No m’agrada el lloc on vaig.
Per què mire el canvi de roda amb impaciència?”

BERTOLT BRECHT

Font: Mishima./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *