lasarga alcoimpuls

Juan José Olcina: “les festes compten cada vegada amb més participació i més públic al carrer”

• L’organització de les festes “està resultant cada vegada més complicada: ni podem allargar el temps de les entrades ni podem allargar el seu recorregut”. • Que les festes hagen sigut declarades Bé d’Interés Cultural garanteix "la protecció dels seus pilars fonamentals"

Juan José Olcina és el president de l’Associació de Sant Jordi, organització que s’encarrega de que cada any centenars de milers de persones puguen gaudir de les festes de Moros i Cristians de la millor de les maneres. En comenta alguns aspectes de la seua organització i les seues novetats.

El Dia dels Músics va ploure part de la vesprada, circumstància per la qual es va haver de suspendre la celebració de la Festa del Pasdoble i es va posar en perill la normalitat de la interpretació de l’Himne. No obstant això, just a l’hora de la interpretació de l’Himne, quan les precipitacions eren mínimes, es va decidir eixir de l’Ajuntament i dur a terme la interpretació de l’Himne, com és tradició, a la plaça d’Espanya. En aquest sentit, Juan José vol expressar el seu agraïment “a tota la gent que va estar present a la plaça i als músics que van voler eixir a interpretar l’Himne“.

Pel que fa al Dia de les Entrades, des del punt de vista del president de l’Associació, “cada vegada n’hi ha més participació de la gent, en les entrades van participar vora 12.000 persones, i més públic al carrer”. En aquest sentit, l’organització de les festes “està resultant cada vegada més complicada, perquè ni podem allargar el temps de les entrades ni podem allargar el seu recorregut”.

Enguany alguna esquadra ha endarrerit el transcurs normal de les entrades, cosa que ha generat crítiques però que “cal comprendre també, tenint en compte la dificultat de l’organització de les desfilades, de la qual s’encarreguen també les juntes directives i els primers trons de les filaes“.

Des del punt de vista de Juan José, que les festes hagen sigut declarades Bé d’Interés Cultural garanteix “la protecció dels seus pilars fonamentals“, “que mantinguem i salvaguardem les nostres tradicions, la seua continuïtat en el temps i la seua transmissió d’una generació a una altra“.

Pel que fa al tema de la integració de la dona en les festes, Juan José ho veu “des d’una completa normalitat: cada vegada s’estan incorporant més dones, cosa per la qual les filaes creixen cada vegada més. Ara per ara, qualsevol dona que vulga pot participar en tot“.

Font: Redacció./


firamodernistaalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *