foradia mediambient

L’Escola d’Art com a referent en disseny

• L’ Escola d’Art Superior d’Alcoi inicia el nou curs en presència del govern local, representants d’empreses i del Conseller d’Economia del País Valencià • El Conseller anuncia un pla d’inserció laboral per a joves amb una inversions de 46 milions d’euros en 2016 • Es posa en marxa la iniciativa ‘Primavera Educativa’ per mostrar a la societat tot el que es fa dins les aules

Vicent Marti EASD Alcoi

Vicent Martí, director de l’Escola d’Art d’Alcoi./ lesmuntanyes.com

Vicent Martí, director de l’Escola d’Art Superior d’Alcoi, EASD, fa quatre anys que està al cap de la direcció del centre i ha presentat este matí l’inici del nou curs, destacant l’aposta per l’etapa post formativa en totes les disciplines: disseny, ilustració, moda, etc. Martí ha explicat que “l’Escola dóna resposta a les necessitats d’innovació i modernització de les empreses d’Alcoi i comarca” i ha destacat la presència i col·laboració de moltes empreses presents a l’acte, on els alumnes realitzen les pràctiques i aporten la seua creativitat a la vegada que aprenen.

Martí ha estat acompanyat dels alumnes i docents del centre, de representants del govern local, de les empreses col·laboradores de l’Escola i del Conseller d’economia de la Generalitat Valenciana, Rafael Climent, qui ha destacat que l’EASD és un referent en disseny per la capacitat adaptativa als nou temps.

“l’Escola dóna resposta a les necessitats d’innovació i modernització de les empreses d’Alcoi i comarca”

Climent ha mostrat preocupació per les dades d’emigració juvenil, 22.000 joves van abandonar el País Valencià entre 2009 i 2013 segons l’informe ‘Joventut Necessària. Conseqüències econòmiques i socials de la situació de la Joventut Valenciana’. A més ha argumentat que “no es pot permetre esta situació, s’ha de revertir i que les dades de desocupació juvenil necessiten un pla de xoc”.

Per a combatre’l el Conseller ha anunciat la inversió en 2016 de 46 milions d’euros per fomentar l’accés al mercat laboral de molts dels 80.000 aturats joves. “Volem també aconseguir que amb esta aposta puguen tornar els joves que han hagut d’emigrar a altres països”, ha afegit.

El paper de centres com l’Escola d’Art és fonamental, sobretot amb els acords de col·laboració amb empreses del País Valencià, que permeten fomentar l’ensenyament i l’ocupabilitat, unint el talent dels més joves amb la gent de les PYMES i potenciant el relleu generacional.

Assistents acte inaugural curs EASD

Públic a l’acte inaugural del curs de la EASD./ lesmuntanyes.com

Marina Sánchez, directora de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial, ha anunciat la creació d’una iniciativa titulada ‘Primavera Educativa’. Una mostra que tendra lloc a peus del riu Túria i que “pretén evidenciar a la societat el treball que es fa dins les aules” i pel que ha demanat la col·laboració de tot l’alumnat de l’EASD.

Sánchez ha fet menció especial a les dones. “Les xiques sempre són les que millor expedient acadèmic solen tindre però després la seua representació en els llocs directius de les empreses és escassa. Jo realment pense que este és el segle de les dones”, i ha animat a totes a trencar les barreres existents.

A l’acte de l’Escola referent en disseny també ha assistit el regidor d’innovació, Manolo Gomicia i l’alcalde, Toni Francés.

Font: Mireia Pascual./


museus alcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *