Foradia subscriutegrat

Nacho: “els mitjans de comunicació procuren salvar la imatge del PP i el PSOE”

• El poble és Savi: el periodisme espanyol ajuda? • Aquesta quinzena volem comentar amb els nostres veïns i veïnes d’Alcoi sobre l’actualitat de la pluralitat dels mitjans d’informació i sobre la seua visió al respecte • Anem allà i parlem amb Nacho

El periodisme és una eina social. Una eina que serveix per a fer arribar a la gent informació rellevant. Per a pressionar als delinqüents. Per a denunciar fets que van contra l’interés comú. Per a donar veu a les causes justes. Per a anunciar descobriments que milloraran la nostra vida. Per a alertar dels mals del nostre temps i superar-los… En definitiva, el periodisme és una eina de progrés social.

Ara bé, com totes les eines, el periodisme pot ser utilitzat, o bé en benefici de l’interés comú, o bé per l’interés privat. La informació és poder. I el que fan alguns dels gestors de la informació pública és aprofitar la seua posició per tal d’afavorir causes que no són d’interés públic.

Per tal que el periodisme funcione com una eina social cal que hi haja pluralitat de mitjans d’informació. Això afavoreix l’objectivitat informativa, la neutralitat, l’honestedat; afavoreix un periodisme de qualitat, un periodisme que s’esforça per aprofundir en els temes d’interés públic. Però tal com afirmen alguns experts, el model mediàtic espanyol no és precisament un exemple de pluralitat informativa.

Anem a comprovar què pensen els nostres veïns i veïnes d’Alcoi al respecte.

el poble es savi Nacho alcoi

Parlem amb Nacho./ lesmuntanyes.com

Nacho és un veí d’Ibi. Segons ens comenta, normalment s’informa del que succeeix al món a través de les notícies de televisió, encara que també a través de periòdics com el Diario Información i d’emissores de radio com la Cope. En televisió no té un canal especialment favorit per a veure les notícies.

Segons opina Nacho, el periodisme a través del qual ens informem no és perfecte però és acceptable. Creus que els mitjans d’informació en general ens informen de les coses que als ciutadans ens importa d’una forma objectiva?: “algunes vegades sí i altres no, en alguns temes sí i en altres no. Per exemple, en política no solen ser molt objectius, perquè sempre hi ha interessos”.

En opinió de Nacho, un periodisme de major investigació, i que no siga tan superficial com al que estem acostumats, seria una gran ajuda per a combatre els casos de corrupció (Gürtel, Púnica, Nóos, els ERE, Brugal, etc.). “Els mitjans de comunicació normalment procuren salvar la imatge d’alguns partits polítics, com el PP i el PSOE; i també d’alguns personatges públics implicats en els casos de corrupció, com Esperanza Aguirre, la Casa Reial, Jose Maria Aznar…

Per altra banda, conclou Nacho, sí es procura fer periodisme d’investigació a l’hora d’acusar a altres figures públiques que atempten contra els interessos dels més privilegiats, com són Manuela Carmena, Guillermo Zapata, Rita Maestre, Ada Colau, etc.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *