foradia aproop

Entrevista a Mariona Carbonell regidora de Fira

• Es tracta de l’esdeveniment més important que el poble viu al llarg de l’any i la jove regidora no vol deixar escapar cap detall • Mariona Carbonell "Per a mi és un repte, ja que és la meua primera Fira i espere i desitge que tot isca el millor possible" • Cocentaina a la Fira de tots Sants és una gran plaça comercial que generarà múltiples beneficis per a tots i totes

MAriona Carbonell cocentaina regidora fira

Mariona Carbonell és una de les mares més noves, i joves, del nou Govern de Cocentaina. Tot i la seua joventut, es sent amb força i capacitat per fer front a un dels encàrrecs més importants de la seua nova faceta política: organitzar la Fira de Tots Sants de Cocentaina.

Per Mariona Carbonell es tracta de l’esdeveniment més important que el poble viu al llarg de l’any i la jove regidora no vol deixar escapar cap detall. Durant tres llargues jornades, Cocentaina es converteix en l’epicentre del País Valencià, acollint a més de 400.000 persones entres els seus estrets carrers i majestuoses places. Expositors, visitants i veïns convertiran Cocentaina en una gran plaça comercial que generarà múltiples beneficis per a tots i totes.

  • Després d’inaugurar la Fira, com van estar els preparatius?

En el departament de Fira hem treballat de valent i s’està donant el 100% per tal que tot isca i estiga organitzat el millor possible. A més no sols treballa el departament de Fira, sinó també tots els departaments de l’Ajuntament estan immersos als treballs de Fira.

  • És el teu primer any com a regidora de Fira, com ho has viscut?

Per a mi és un repte, ja que és la meua primera Fira i espere i desitge que tot isca el millor possible. Sobretot i una de les coses que més m’importen és que tots els veïns i veïnes de Cocentaina estiguen contents i orgullosos de tindre una Fira tan espectacular i que tanta repercussió té.

  • Què significava per a tu la Fira de Tots Sants abans de ser regidora?

Com a contestana “de tota la vida”, la Fira és un dels esdeveniments que els veïns de Cocentaina esperem amb molt d’anhel, sense menysprear les nostres Festes de Moros i Cristians i el dia de la nostra Mareta. Sempre he esperat que arribara la Fira amb molta alegria, tant de menuda com ara. Enguany la Fira és clar que la viuré des d’un altre punt de vista, encara que en treballar al departament en anteriors edicions ja saps com es viu la Fira. De totes maneres aquest any la viuré amb més responsabilitat, això segur.

La Fira de tots Sants, és un esdeveniment on es veu com Cocentaina obri els braços per acollir la millor Fira del món, o com m’agrada definir-la a mi, La Fira de les Fires. La fira du el nom de Cocentaina per tot arreu, tant a nivell autonòmic com nacional. La Fira de Tots Sants té una essència especial que poques Fires tenen i on es barregen tota classe de productes.

  • La designació de Romu Agulló com a pregoner va ser una proposta teua directament.

Sí, va ser una idea en la qual havia pensat i els ho vaig comunicar al consell de Fira i de forma unànime van acceptar la proposta de què Romu Agulló fora el nostre pregoner 2015.

  • Veurem la teua “marca” o la teua forma de treballar plasmada en altres aspectes de la Fira 2015?

La forma de treballar no és cap en especial. En el treball m’agrada que el principal siga la bona organització i sobretot treballar de valent perquè tot estiga el més organitzat possible.

  • D’entre totes les novetats presentades, quines destaques especialment?

Una de les novetats que podríem destacar en temes de seguretat és la creació d’una zona serveis on estaran ubicats Creu Roja, Protecció Civil, on tindrem una zona de serveis sanitaris per emergències i també s’ubicara un xicotet menjador on els expositors podran descansar i recuperar forces.

Una altra novetat és la zona musical, on a més d’estar el concurs de Sol a Sol per a grups de música, hi haurà una zona tematitzada en tot aquest sector on de segur els amants de la música i els que no gaudiran d’una bona estona.

També s’incorporaran dues torres més de telefonia mòbil per tal d’evitar, o almenys intentar, que no es col·lapsen les línies.

Font: Lídia Vila./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *