lasarga ajualcoitel

Cocentaina rebutja els tractats internacionals de lliure comerç

• La moció ha sigut aprovada per tots els grups polítics (PSOE, Guanyar i Compromís) menys el PP. • Aquests tractats han sigut denunciats per tots aquells que els han estudiat des del punt de vista del bé comú.

El grup municipal Guanyar va presentar al Plenari de Cocentaina la moció de la Plataforma Comarcal No al TTIP per tal de rebutjar el tractat internacional CETA, un tractat internacional de lliure comerç que està realitzant-se entre Europa i Canadà. La moció ha sigut aprovada per tots els grups polítics (PSOE, Guanyar i Compromís) menys el PP.

Aquest tractat (de característiques similars al TTIP) és un projecte polític i econòmic internacional que, si es du a terme, atorgarà el poder sobirà dels països a les grans corporacions multinacionals perquè els seus propietaris i accionistes continuen enriquint-se.

Per altra banda, la Plataforma Comarcal No al TTIP ha realitzat un mural artístic a Cocentaina per tal d’expressar que al poble no li convé que s’aproven a Europa tractats d’aquest tipus.

Aquests tractats han sigut denunciats per tots aquells que els han estudiat des del punt de vista del bé comú. Són molts els aspectes negatius que comportarien, entre ells: afectaria negativament a l’agricultura i els productes locals, augmentaria l’explotació dels treballadors i dels recursos naturals, la privatització irreversible dels serveis públics bàsics i la competència deslleial contra les PIMES.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *