foradia mediambient

Maria “estar informat és bo, però hi ha molta gent que passa”

• El poble és Savi: el periodisme espanyol ajuda? • Aquesta nova entrega volem comentar amb els nostres veïns i veïnes d’Alcoi sobre l’actualitat de la pluralitat dels mitjans d’informació i sobre la seua visió al respecte • Anem allà i parlem amb Maria

El periodisme és una eina social. Una eina que serveix per a fer arribar a la gent informació rellevant. Per a pressionar als delinqüents. Per a denunciar fets que van contra l’interés comú. Per a donar veu a les causes justes. Per a anunciar descobriments que milloraran la nostra vida. Per a alertar dels mals del nostre temps i superar-los… En definitiva, el periodisme és una eina de progrés social.

Ara bé, com totes les eines, el periodisme pot ser utilitzat, o bé en benefici de l’interés comú, o bé per l’interés privat. La informació és poder. I el que fan alguns dels gestors de la informació pública és aprofitar la seua posició per tal d’afavorir causes que no són d’interés públic.

Per tal que el periodisme funcione com una eina social cal que hi haja pluralitat de mitjans d’informació. Això afavoreix l’objectivitat informativa, la neutralitat, l’honestedat; afavoreix un periodisme de qualitat, un periodisme que s’esforça per aprofundir en els temes d’interés públic. Però tal com afirmen alguns experts, el model mediàtic espanyol no és precisament un exemple de pluralitat informativa.

Anem a comprovar què pensen els nostres veïns i veïnes d’Alcoi al respecte.

maria el poble es savi alcoi

Parlem amb Maria./ lesmuntanyes.com

Veu vosté les notícies normalment? Sí, m’agrada veure les notícies per estar informada, però em cansa el fet que sempre posen el mateix. Repeteixen molt les coses, poses una cadena i el mateix, poses altra i es repeteix”. Té vosté algun canal preferit? “Normalment pose Telecinc, perquè després canvie a la novel·la”.

Pensa vosté que el periodisme que es practica a Espanya és generalment objectiu, pensa que ens conten sempre la veritat? “Doncs, la veritat és que no ho sé, no solc donar-li voltes”. I pensa vosté que hi ha un tracte a favor d’alguns i en contra d’altres? “No, crec que les cadenes són prou neutrals. I com són totes igual… perquè diuen sempre el mateix….

Maria pensa que, si tot el món s’informara de les notícies, la societat podria anar millor:estar informat és bo, però hi ha molta gent que passa. I és normal perquè, jo mateixa, procure informar-me: em passe el matí veient les notícies, però com es repeteixen tant, canvie a la novel·la“.

Segons Maria, els mitjans de comunicació exploten massa els temes que tracten. I a més, molts d’ells ens els transmeten com si foren d’interés públic però realment no ho són, per exemple, ens comenta, el tema de ‘la Pantoja’. “Respecte als programes de política, a mi m’agrada molt el programa de Ana Rosa Quintana, perquè és molt plural. Ha entrevistat a Pedro Sànchez, a Rajoy, a Pablo Iglesias… És un dels programes que més m’agraden”.

Font: Rodrigo Paños./


agora

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *