foradia ivace

‘Nit d’il·lusió’ d’Andrea Cremades nova guanyadora del cartell de Reis

• Óscar Climent renuncia a ser l’autor del cartell i el jurat torna a fer votació entre les mencions d’honor • Andrea Cremades Candela és alcoiana i té 25 anys, obté un premi de 1.100 euros •

cartell de reis 2016

Nova reunió del jurat per elegir el cartell de la cavalcada 2016. / lesmuntanyes.com

Andrea Cremades Candela és la nova guanyadora amb ‘nit d’il·lusió’. El jurat s’ha tornat a reunir i ha tornat ha votat entre les tres mencions d’Honor atorgant de forma secreta de 0 a 5 punts a cada cartell en quatre apartats: Originalitat, disseny i estètica, per una banda, Tècnica, també Composició i finalment Retolació. Andrea Cremades, ha guanyat amb ‘Nit d’Il·lusió’ amb 76 punts.

Óscar Climent Llácer guanyador del concurs del cartell anunciador de la Cavalcada de Reis 2016, ha renunciat a fer aquest cartell i ha publicat un comunicat a les xarxes socials, després de comunicar la seua decisió al regidor, atenent a les fortes pressions que ha tingut a les xarxes socials.

Andrea Cremades Candela és alcoiana i té 25 anys, obté un premi de 1.100 euros de l’import de la qual es deduirà la quantia que fiscalment corresponga.

El jurat ha estat format per Raül Llopis i Palmer, regidor de Festes, que ha actuat com a president, Montserrat Ripoll Pascual, professora i actual Directora de l’Escola Municipal de Belles Arts d’Alcoi, Antonio Fernández Monllor, professor de Disseny Gràfic de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi, Lluís Vidal Pérez, llicenciat en Història i Història de l’Art i professor de batxillerat a l’IES Pare Vitòria, Juan Ignacio Trelis Sempere, pintor i assessor artístic de l’Associació de Sant Jordi amb Mar Miró Serra, funcionària de l’Ajuntament d’Alcoi que ha actuat com a secretària. Aquesta vesprada Silvia Sempere Ripoll, Llicenciada en Belles Arts i professora titular del departament d’Enginyeria Gràfica del Campus Alcoi de la Universitat Politècnica de València, no ha pogut estar present.

Andrea Cremades Candela, ha aconseguit 76 punts, Eva Cremades Martínez 68 i Elisa López Tapia, 73.

El regidor de festes Raül Llopis ha indicat que “creem que el que hem de fer és llevar-li ferro a l’assumpte, ja que la nostra festa més volguda, que és la festa dels Reis no es deu veure involucrada en aquestes coses”.

Comunicat d’Óscar Climent:

“Vista tota la polèmica creada en el cartell de la cavalcada, he decidit renunciar al premi. Se que molta gent està totalment indignada amb l’elecció, i tan sols vull dir que no ho he fet amb cap mala intenció. Molts grans autors s´han basat en grans obres per fer després noves interpretacions, inclús en el mateix cartell de festes de Moros i Cristians. Està clar que me basat en aquest cartell de Madrid, però en el meu cas representa els 5 personatges principals de la festa simulant una corona. Tampoc vuic justificar-me, ni renunciar, i que semble que estic admitint el fet de plagi. Cada un es lliure de pensar el que li parega i jo sempre ho respectaré. Tan sols repetir que no ha sigut per a rés eixa la meua intenció, i que si he pogut equivocar-me demanar perdó a tots els ciutadans i gent d´Alcoi que es puguen haver sentit ofesos. Així que si la gran majoria no vol el cartell seleccionat com a representació del poble, el més just és que puga eixir algun altre guanyador, per això mateixa he decidit prendre aquesta decisió i esperar que el següent cartell siga de bon gust per a tots”.

Font: Redacció./


ivace

campusgandiaupv

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *