foradia pressupostparticipatiualcoi

Àngel: “les mesures polítiques que estan fent ara són bones”

• El poble és savi: actualitat • Parlem amb Àngel de com valora la situació actual i quines mesures creu que caldria aplicar per a millorar-la

Estem vivint un moment històric en el qual el temps públic està accelerat. Estem vivint canvis molt pronunciats en molts aspectes: l’avanç tecnològic és exponencial, i el sistema productiu, així com la forma de vida de la societat, s’adapta a ell i al món de les finances, que és el que ho dirigeix tot. No obstant això, encara que hi haja en alguns aspectes una tendència de millora de les xifres socials i econòmiques, si comparem les dades d’ara respecte a les de 2011, podem concloure que continuem estructuralment igual, i en molts casos pitjor.

Per donar alguns exemples en xifres extretes del INE: la taxa d’atur en 2011 se situava al voltant del 23%, igual que ara mateix (cal afegir que els aturats registrats són menys i que la població ha disminuït quasi un milió); els aturats de llarga duració són dos milions i mig, en 2011 eren un milió i mig; el fons de reserva de la seguretat social ha baixat en quatre anys de 70.000 milions a 42.000; per la seua part, el deute públic ha pujat: de representar el 69% del PIB a estar al voltant del 97%.

Aquesta quinzena volem que els veïns i veïnes d’Alcoi ens comenten com valoren ells la situació actual i quines mesures creuen que caldria aplicar per a millorar-la.

angel elpoble es savi alcoi

Parlem amb Àngel./ lesmuntanyes.com

Àngel viu en Alcoi des de fa 40 anys, és metge de professió, ara jubilat. Com veus la situació política actual, Àngel?Enrevessada”. I l’econòmica? “Millorant. No obstant això, diuen que hi ha cada vegada més pobresa i taxes d’exclusió social, al voltant de 14 milions de persones al nostre país. “Hi ha diferència, efectivament. Però, si mires anys darrere als carrers i a l’ambient de les festes i compares amb avui, es nota que hi ha millora econòmica. Que hi haja desigualtat… sempre hi ha hagut”.

Des del teu punt de vista Àngel quines mesures polítiques per a millorar la situació? Mesures que augmenten el PIB i els llocs de treball”. Però, respecte a la fiabilitat de l’indicador del PIB, com deia Nicanor Parra, si tu tens dos pans i jo cap, de mitja tenim un cadascun. “Això és de veres, Però també és veritat que al augmentar el PIB augmenten les possibilitats de crear treball i que les persones tinguen el seu pa, o mig pa. Crec que les mesures polítiques que estan fent ara són bones”.

Com veus la situació en Alcoi?Alcoi era una ciutat industrial molt potent, però ha perdut entorn de 10.000 habitants en els darrers anys, i està en decadència”. Quina penses que pot ser la solució a la indústria alcoiana?El problema de la indústria és que li posen moltes traves a les empreses per a establir-se. Muro, Cocentaina i Ibi, per exemple, s’han pogut adaptar. Nosaltres tenim poc terreny, però el que hem de fer és facilitar-li-ho a les empreses”.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *