foradia subscriutegrat

Donació de 2.000 fotos d’Alcoi de la dedada dels 90′

• Pilar García Miralles dona 2.000 fotos de finals del segle XX a l’Arxiu Municipal •  Una col·lecció mostra els canvis de l’urbanisme d’alcoi dels 90 • El lliurament la fet de forma totalment desinteressada

Construcció Ecocentre 2 Font Roja maig 1991 alcoiLa fotògrafa Pilar García Miralles, de l’Estudi Fotogràfic YEM creat per Pep Carbonell en els anys 80′, ha donat per a l’arxiu municipal, una col·lecció de quasi 2.000 fotografies referents al Pla ARA, Arquitectura i Rehabilitació d’Alcoi, executat en la dècada de 1990, així com quantitat de fotografies sobre els canvis urbans produïts a la ciutat d’Alcoi en els últims vint anys de canvi de segle.

La col·lecció està formada per unes 1.872 imatges (349 còpies en paper, 989 negatius i 534 diapositives). 

En quant als temes: recull reportatges fotogràfics elaborats sobre les construccions d’obres públiques realitzades en les últimes dues dècades del segle XX, com ara la construcció del centre de salut La Fàbrica, la construcció de l’Ecocentre de la Font Roja, la construcció d’edificis residencials en el centre històric, la construcció dels parcs de Batoi, Cantagallet, La Bassa, El Romeral, Viaducte i Zona Nord.

Son importants els reportatges referits a la demolició del barri de La Sang i del Teatre Circ. Reportatges cronològics tanquen amb la visita del llavors president de la Generalitat, Joan Lerma, per a inaugurar, l’any 1992, els nous parcs d’Alcoi.

Portal Riquer maig 1991 alcoi

Aquesta col·lecció es completa amb un ampli recull fotogràfic de diferents vistes de la ciutat, els seus monuments, ponts, edificis singulars etc.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *