foradia mediambient

Manuel Gomicia: “la política econòmica d’aquest país ha de canviar radicalment”

Els representant dels partits polítics d'Alcoi parlen sobre l'estat actual de les pimes i els autònoms • Parlem amb Manuel Gomicia, Regidor d'empresa pel PSOE

Les pimes i els autònoms representen al voltant del 90% del teixit empresarial a Espanya i són les principals generadores d’ocupació. Però… quin és l’estat polític i fiscal actual de les pimes i els autònoms espanyols? Quines mesures polítiques caldria adoptar per millorar el seu estat? Volem conéixer i comparar l’opinió que tenen els diferents partits polítics al respecte.

Volem conéixer els arguments que esgrimeixen els nostres polítics respecte a l’estat actual de les pimes i els autònoms, setmanes abans de les eleccions generals del 20 de desembre 2015, anem allà parlem amb Manuel Gomicia, Regidor d’empresa pel PSOE a l’Ajuntament d’Alcoi.

  • Qué opina  Manuel Gomicia de l’estat actual de les pimes i els autònoms?

manolo gomicia

més del 50% de petites empreses que existien abans de la crisi han desaparegut i no tornaran

Els grans perjudicats de la crisi econòmica han sigut, sens dubte, els autònoms i en menor mesura les pimes. Encara que el govern i el gran capital diuen que ja estem eixint de la crisi, aquests sectors econòmics ho tenen molt complicat perquè més del 50% de petites empreses que existien abans de la crisi han desaparegut i no tornaran, i les que han resistit tenen, la majoria, problemes de finançament que continuen arrossegant. Les úniques que avui dia estan supervivent són les que van basar el seu negoci en la tecnologia, la innovació, o sectors emergents.

Evidentment la política econòmica d’aquest país ha de canviar radicalment i afavorir la creació de pimes; no solament em referisc a ajudes econòmiques sinó a ajudar a reduir la burocràcia de l’empresa i a facilitar les coses per als negocis. El gran problema d’aquestes empreses radica en els costos de finançament, en aquest sentit haurà d’haver-hi un pacte d’estat perquè facilite el microcrèdit ràpid. També és important l’ajuda a la contractació, la recerca i ajudes socials.

Un altre aspecte que pot ajudar a facilitar la creació de pimes serà la col·laboració, la utilització de models com les UTE o algun altre model d’unió d’empreses semblat.

Font: Rodrigo Paños./


museus alcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *