foradia mediambient

La tradició belinista al Col·legi Esclaves

• Exposició del nostre entranyable pessebre, que roman al centre des de dia 8 de desembre • Les aules queden buides d'alumnes, però en elles romanen la il·lusió, la companyonia i la creativitat que han fet possible el nostre projecte • Història de la tradición belicista al Col·legi les Esclaves

belen esclaves alcoi

Les aules queden buides d’alumnes, però en elles romanen la il·lusió, la companyonia i la creativitat que han fet possible el nostre projecte.

La Fundació Educativa ACI – Col·legi “Sagrada Família” viu dins de l’incomparable marc de el “Nadal Alcoià”.

No s’entén un Nadal sense el nostre entranyable “Tirisiti, els patges que acompanyen als Reis, el bàndol, la “burreta” que precedeix a la cavalcada, i per descomptat, els àngels, el bou, la mula i tots els personatges de la Sagrada Família –nom del nostre centre-.

Aquest any, seguint el camí d’anys anteriors i aprofitant materials reciclats, han realitzat un Pessebre amb Tetra Briks, com que no són una “associació belenista, “només volem posar en el cor dels nens, quan comença desembre, l’amor i la pau que dóna el Nadal” recorden des de les Esclaves.

Atés que tot nen porta amb ell tota aquesta tradició, no és d’estranyar que pares i professors col·laboren any rere any en la confecció, muntatge i exposició del nostre entranyable pessebre, que roman al centre des de dia 8 de desembre fins que les aules queden buides per vacances.

Història de la tradición belicista al Col·legi les Esclaves

Al principi eren només els alumnes, els qui en les hores de plàstica, realitzaven les figures amb fang. Col·laborava, sobretot, l’etapa de Secundària, llavors segona etapa d’E.G.B., acompanyada dels seus tutors i professors, perquè s’entenia que eren els alumnes majors i comptaven amb major destresa a les seues mans per realitzar aquest treball.

Uns anys més tard, i formant part de totes les activitats nadalenques que es realitzen al centre, especialment des de l’etapa d’Infantil que representa amb gran obstinació el teatre vivent del Naixement de Jesús, es va creure convenient ampliar la realització de Belen del centre, a tots els alumnes, majors i petits.

Tot el Col·legi gaudia amb el treball, que de vegades no era fàcil, però, faltava alguna cosa. La comunitat educativa estava una mica esbiaixada només amb alumnes i professors. Es va dir als pares i mares perquè col·laboraran, i des de llavors, any rere any, tothom s’implica en la realització del mateix.

S’han utilitzat materials tan diferents com la pela d’un ou sencer en 1998. Amb elles, es va obtenir un pessebre minúscul, però complet. Tots els personatges estaven presents: pagesos, pescadors, dones que renten en el riu, pastors, etc.

Un altre any en el qual també va destacar el nostre Belen va ser en 2010, en utilitzar tests. D’aquesta manera, els braços, els caps dels personatges, els reis, fins al naixement estava fet amb tests pintats i vestides per a l’ocasió, és a dir, els reis portaven capes d’ermini i el portal era una humil cova.

Tot el material de reciclatge és útil per muntar un treball. Unes simples càpsules de café, moltes, és veritat, ens van servir en 2011 per a realitzar un altre Pessebre exemplar.

El passat any, 2014, les figures ja eren impressionants. Va ser realitzat amb ampolles de plàstic buides que aportaven els nens; es va fer un Pessebre amb personatges de grandària natural. És increïble com les idees, que es comparteixen, donen resultats meravellosos.

Font: Redacció./


museus alcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *