foradia becasivace

Pla alcoià contra la pobresa energètica, el copagament i la crisi d’habitatge

• El marc d'aquesta mesura de rescat ciutadà resideix en l'Acord del Botànic que van signar Podem, Compromís i PSOE • Estableix ajudes econòmiques (fins a 660 € a l'any) a les famílies amb dificultats per pagar la llum, l'aigua i el gas • Eliminat el copagament farmacèutic que va implantar el PP als pensionistes i a les persones discapacitades (que sumen aproximadament 13.000 alcoians)

alcoi vista

El canvi de govern de la Generalitat Valenciana originat el 25 de maig del 2015 comença a donar els seus fruits materials. L’Ajuntament d’Alcoi s’ha sumat al pla per evitar la pobresa energètica i l’exclusió social recentment aprovat per la Generalitat.

Aquest pla estableix ajudes econòmiques (fins a 660 € a l’any) a les famílies amb dificultats per pagar la llum, l’aigua i el gas que no superen la renda anual de 7.500 €. I ajudes per al pagament del lloguer de l’habitatge, fins a un màxim de 1.200 € anuals, en el cas de les famílies que han sigut desnonades.

El marc d’aquesta mesura de rescat ciutadà resideix en l’Acord del Botànic que van signar Podem, Compromís i PSOE en l’àmbit autonòmic. L’Acord del Botànic va ser proposat com una condició per al suport (per part de Podem i Compromís) a la investidura del socialista Ximo Puig a la presidència de la Generalitat. Així s’establia un pacte programàtic amb l’objectiu de “posar fi a la situació d’emergència social i posar els fonaments d’un nou País Valencià”.

Un dels primer fruits de tal Acord és aquest: La Generalitat ha destinat 4 milions d’Euros per a combatre la pobresa energètica i la crisi d’habitatge. L’Ajuntament d’Alcoi estima que seran aproximadament 1.000 les famílies alcoianes beneficiàries de les ajudes. I, per altra banda, a partir de l’1 de gener de 2016, ha eliminat el copagament farmacèutic que va implantar el PP als pensionistes i a les persones discapacitades (que sumen aproximadament 13.000 alcoians).

Mesures que, al estimular el poder adquisitiu de les famílies més necessitades, contribuiran a reactivar el consum i, per tant, l’economia real del carrer.

Cal destacar, no obstant açò, que la mesura no atalla d’arrel el problema de la cada vegada més accentuada desigualtat econòmica i social: seran les institucions públiques les que s’encarreguen de pagar els rebuts a les empreses energètiques (Endesa, Iberdrola i Gas Natural Fenosa). Empreses que durant la crisi han encarit els rebuts de la llum un 52%, aconseguint guanys de més de 56.000 milions de € des de 2008. Mentre 1.736.000 valencians es troben en condició de risc d’exclusió social i pobresa (un 34’7% de la població), el director d’Iberdrola, per posar un exemple, cobra 42.000 € diaris.

En qualsevol cas, s’ha donat principi al combat contra la situació d’emergència social que està vivint la societat des de fa anys. I Alcoi s’ha adherit a aquesta lluita.

Font: Rodrigo Paños./


ivace

campusgandiaupv

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *