foradia subscriutegrat

Loles: “que deixen actuar a la gent que vol fer les coses bé”

• El poble és savi: la gent d'Alcoi valora els resultats de les eleccions generals 20D • Estan contents amb els resultats, els hagueren agradat uns altres, quins seran els pròxims passos de la política espanyola... parlem amb Loles

Els resultats electorals ens han deixat un panorama polític excepcional: els dos partits tradicionals han obtingut un dels pitjors resultats de la seua història i dos partits nous han entrat a formar part de la vida política institucional del nostre país, i ho han fet amb prou força (de fet Podemos, amb coalició amb Compromís, ha sigut a Alcoi, amb un 30%, la força política més votada). Amb aquests resultats cap partit pot governar, ni aplicar les seues polítiques, sense dialogar, consensuar, arribar a pactes i acords amb altres partits. La política espanyola està més activa que mai.

Parlem amb els nostres veïns i veïnes perquè ens comenten la seua percepció al respecte: si estan contents amb els resultats, si els hagueren agradat uns altres, quins seran els pròxims passos de la política espanyola segons la seua forma de veure les coses…

el poble es savi loles

Parlem amb Loles./ lesmuntanyes.com

No entenc com encara hi ha gent que té una venda als ulls

Què et pareix el resultat electoral? “M’haguera agradat un altre, comenta Loles entre riures. Quin resultat t’haguera agradat? “Que els que estan dalt (PP i PSOE) baixaren un poquet i deixaren actuar a la gent que vol fer les coses bé. No vull que ningú tinga la majoria absoluta, però que estiguen ahí dalt és fatal per al país. No entenc com encara hi ha gent que té una venda als ulls”.

Perquè creus que la gent no s’adona? “Jo pense que els mitjans de comunicació tenen molt a veure. Com a ciutadans tenim l’obligació d’investigar, d’informar-se de diverses fonts; perquè ens manipulen moltíssim. En aquest país hi ha molt de passotisme”.

El resultat ha donat força a quatre formacions, a unes més i a altres menys, les quals tindran la seua influència a l’hora de governar. Què creus que passarà ara? “Jo ho veig molt difícil. No sé què passarà perquè no tinc la bola de cristall. Sé què m’agradaria que passara: que es formara un govern d’esquerres, que és l’única gent que es preocupa pels altres”.

Cap partit ha fet pel país el que ha fet Podemos en un any”

Consideres que el PSOE és d’esquerres? “No. El que han estat fent últimament demostra que no. Però si tornaren a la seua ideologia original, sí que seria un país que es podria ajuntar amb els que sí que tenen voluntat de fer les coses bé. Cap partit ha fet pel país el que ha fet Podemos en un any. Però hi ha gent que encara no ho entén”. En Alcoi, Podemos ha sigut, amb diferència, la formació més votada, estàs orgullosa? “I tant que sí”.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *