foradia barnasants

Alicia: “la gent l’ha votat i no sap ni a què ha votat”

El poble és savi: la gent d'Alcoi valora els resultats de les eleccions generals 20D • Estan contents amb els resultats, els hagueren agradat uns altres, quins seran els pròxims passos de la política espanyola... parlem amb Alicia

Els resultats electorals ens han deixat un panorama polític excepcional: els dos partits tradicionals han obtingut un dels pitjors resultats de la seua història i dos partits nous han entrat a formar part de la vida política institucional del nostre país, i ho han fet amb prou força (de fet Podemos, amb coalició amb Compromís, ha sigut a Alcoi, amb un 30%, la força política més votada). Amb aquests resultats cap partit pot governar, ni aplicar les seues polítiques, sense dialogar, consensuar, arribar a pactes i acords amb altres partits. La política espanyola està més activa que mai.

Parlem amb els nostres veïns i veïnes perquè ens comenten la seua percepció al respecte: si estan contents amb els resultats, si els hagueren agradat uns altres, quins seran els pròxims passos de la política espanyola segons la seua forma de veure les coses…

alicia el poble es savi

Parlem amb Alicia./ lesmuntanyes.com

El problema és que els anteriors no ho van fer bé, estos no l’han resolt, i dels nous no em fie…”

Bon dia Alicia, com ja saps, les eleccions ens han fet passar a una nova etapa política en el nostre país, què opines dels resultats? “En ma casa ha sigut un riure perquè cadascú volia una cosa i al final ha eixit el que ha eixit. Ara veurem qui s’ajunta amb qui”. Sí, ha eixit un panorama més plural.A mi em fa por l’estabilitat d’Espanya”.

Què voldries que haguera eixit? “El que fora però que poguera fer govern de seguida. Però no és el mateix que governen uns al fet que governen altres, veritat? “No, jo el que no volia era que governassen en majoria absoluta, però això tampoc el volia jo”. Ara què creus que pot passar? No m’agradaria que hi haguera eleccions de nou. L’únic que han demostrat és que a Espanya no sabem el que volem. El problema és que els anteriors no ho van fer bé, estos no l’han resolt, i dels nous no em fie…” Però aquesta situació de pluralitat pot aportar més equilibri a l’hora de fer les coses, no? “La veritat és que jo no veig cap equilibri”.

Alcoi està mort. L’han matat. El seu declivi va començar amb Sanus

I el resultat d’Alcoi què et pareix?Els resultats d’ací han demostrat que estem necessitats de tot. Ha eixit Podemos de primera força, la gent l’ha votat i no sap ni a què ha votat, per això ha eixit. Hi Ha hagut moltíssima participació: entorn del 80%. “Per això, perquè estem molt necessitats, Alcoi està mort. L’han matat. El seu declivi va començar amb Sanus i més endavant no ha entrat ningú que poguera resoldre-ho. Ja vorem què passa en el futur”.

 

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *