foradia pressupostparticipatiualcoi

Joaquín: “Si defens al treballador has de donar exemple”

El poble és savi: la gent d'Alcoi valora els resultats de les eleccions generals 20D • Estan contents amb els resultats, els hagueren agradat uns altres, quins seran els pròxims passos de la política espanyola... parlem amb Joaquín

Els resultats electorals ens han deixat un panorama polític excepcional: els dos partits tradicionals han obtingut un dels pitjors resultats de la seua història i dos partits nous han entrat a formar part de la vida política institucional del nostre país, i ho han fet amb prou força (de fet Podemos, amb coalició amb Compromís, ha sigut a Alcoi, amb un 30%, la força política més votada). Amb aquests resultats cap partit pot governar, ni aplicar les seues polítiques, sense dialogar, consensuar, arribar a pactes i acords amb altres partits. La política espanyola està més activa que mai.

Parlem amb els nostres veïns i veïnes perquè ens comenten la seua percepció al respecte: si estan contents amb els resultats, si els hagueren agradat uns altres, quins seran els pròxims passos de la política espanyola segons la seua forma de veure les coses…

el poble es savi joaquin

Parlem amb Joaquín./ lesmuntanyes.com

 Vaig votar en els 80’ a Felipe González, i ens va decepcionar”.

Joaquín, com valores el resultat del 20-D? “Jo mire al govern i les eleccions des d’altra perspectiva. Per a manar jo crec que l’únic que es necessita és honestedat. Per explicar la seua visió, Joaquín compara el país amb una empresa que està en bancarrota, “si tu saps que una empresa no funciona, no t’interesses per ella, perquè tanta eufòria per entrar a manar al país?” Encara que, reconeix Joaquín, és veritat que si uns fan les coses mal, han d’entrar altres per a buscar solucions.

Segons ens comenta, “el que és més important per a un país és la justícia. I en aquest país la justícia està molt polititzada: “la justícia la dirigeixen els que governen, així no hi ha justícia”.

Jo sempre he estat al costat del treballador. I sempre he votat pel treballador. Vaig votar en els 80’ a Felipe González, i ens va decepcionar. Si defens al treballador has de donar exemple. Per això em pareix perfecte el que està fent Podemos: ha dit: ‘un polític no ha de cobrar més de tres vegades el sou mínim’. I ho estan fent. No es necessita tant per a poder viure”.

pareix perfecte el que està fent Podemos: ha dit: ‘un polític no ha de cobrar més de tres vegades el sou mínim”

Què tipus de govern desitjaries per al teu país? Jo veig al president de Uruguai, Mújica, i m’identifique amb ell. Jo voldria a una persona així governant el meu país”. Per finalitzar, Joaquín comenta que el poder no està en el govern, sinó en la banca i en els grans capitals, cosa per la qual resulta molt complicat fer tot el que els partits que diuen representar als treballadors volen fer.

Font: Rodrigo Paños./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *