foradia mediambient

Muro es prepara per a viure una nova edició de les Carnestoltes

• Muro ja es prepara pel dissabte 6 de febrero per viure la festa de les disfresses • El 1er Premi del XVII Concurs del Cartell Anunciador de Carnestoltes, amb el lema “El Oso Carnavaloso” • La dècada dels ’80 quan es recuperà fins a assolir el protagonisme que actualment té.

Ulibarri amb el regidor de cultura i la regidora de turisme

“El Oso Carnavaloso” obra de David Ulibarri Osés./

La desfilada de les Carnestoltes de Muro 2016 arrancarà a les 19.00 h del dissabte 6 de febrero des de l’Avinguda d’Alcoi amb l’encreuament del Carrer la Bola, i finalitzarà en la Plaça del Matzem. Cal recordar que també es celebrarà el ja consolidat Concurs de Carnestoltes que premiarà a les millors disfresses de la desfilada, i que enguany arriba a la seua XI edició.

El Carnestoltes murer convertit en un referent arreu de les comarques centrals, comptant entre els principals del territori valencià com ara el de Pego i Vinaròs. Gran quantitat de persones de la pròpia localitat i dels pobles veïns que omplin els carrers per dur una desfilada de disfresses que ompli el poble de Muro de festa, música i colorit.

Una celebració que arrela en la tradició i que a Muro és ve celebrant almenys des de primeries del segle XX; si be és cert que deixà de celebrar-se durant el franquisme, i no fou fins la dècada dels ’80 quan es recuperà fins a assolir el protagonisme que actualment té.

El 1er Premi del XVII Concurs del Cartell Anunciador de Carnestoltes, amb el lema “El Oso Carnavaloso” de David Ulibarri i serà la imatge principal del Carnestoltes murer 2016.

Les Carnestoltes de Muro 2016 ja tenen cartell anunciador

D’entre les vora vint obres presentades fou elegit i guardonat amb el primer premi el cartell amb el lema “El Oso Carnavaloso” el qual resultà ser obra de David Ulibarri Osés. El jurat també atorgà dues mencions d’honor, que recaigueren en els cartells presentats per Andreu Cuenca i Jesús Llopis.

El jurat estigué composat per dos professors de l’Escola d’Art i Disseny d’Alcoi, dos tècnics de l’Ajuntament i cinc dels membres de la Coorporació Municipal, entre els quals s’hi trobava la regidora de turismo i promoció económica, Carol Iváñez, i el regidor de cultura i tradicions, Sergi Silvestre

Font: Redacció./


museus alcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *