lasarga participatius

Isa Verdú: “tots són benvinguts a les Vaquetes i les Festes de Castalla”

• La regidora de Festes del poble vol fer una crida a la gent que vulga visitar les Vaquetes i Festes de Castalla: “tots són benvinguts a Castalla, estaran com a sa casa”.

Castalla ha començat ja els actes previs a les seues festes de Moros i Cristians. El 15 de juliol, per exemple, es va celebrar l’acte de Presentació dels Capitans. Isa Verdú, regidora de Festes de Castalla, ens comenta que “va estar genial, molt emotiu: a més de la presentació dels nous càrrecs es van acomiadar als de l’any anterior”.

Però abans de les festes tenen lloc les Vaquetes de Castala en honor a Sant Roc. Durant aquests dies, ens comenta Isa, “molta gent ens visita, quasi més que durant els Moros i Cristians, ja que són unes activitats on pot participar molta més gent”.

Per aquest motiu, enguany s’han ampliat els seus actes. Des del dissabte 12 d’agost fins al dimecres 16, tot qui vulga participar podrà gaudir de les Vaquetes de Castalla.

El dia 26 d’agots és el Pregó de Festes, que es realitzarà a càrrec de  Davó, la primera alcaldessa de festes. I a partir del dia 31 d’agost comencen les Festes de Moros i Cristians… Es dóna inici amb la Nit de l’Olleta, amb entrades de les bandes musicals, sopar de comparses i desfilada a la nit.

Divendres 1 de setembre és el dia de l’Entrada: amb el rés de l’Àngelus, la Mascletada i l’Arrancada de les bandes musicals. A les 17:00 iniciarà l’Entrada.

L’endemà, és el Primer dia de Trons, amb la Diana, Misses, Desfilades… El dia 3 és el Dia de l’Ofrena. El dia 4 el Segon dia de Trons. I el dia 5, finalment, es tanquen les festes amb un espectacular castell de focs artificials.
Són moltes les festes que se celebren als pobles del voltant, però, en paraules de Isales de Castalla tenen el seu punt diferent: un dels actes més bonics i diferents és l’Ofrena.

Finalment, la regidora de Festes del poble vol fer una crida a la gent que vulga visitar les Vaquetes i Festes de Castalla: “tots són benvinguts a Castalla, estaran com a sa casa”.

Font: Rodrigo Paños./

ajualcoi


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *