foradia mediambient

El terratrèmol PODEMOS

per Alfredo Albero Vilaplana

PODEMOS som una força política que hem sigut capaços de fer meravelles a l’Estat espanyol.

Alfredo Albero alcoi lesmuntanyesEn dos anys hem generat una ona d’il·lusió i esperança que ha arraconat aquella resignació que des de la “Transició modèlica” del 78, ens hi havia instal·lat en allò de “ … No es pot fer res …”, “ … És el que hi ha, …”.

Mitjançant una anàlisi de la realitat social i una estratègia política encertades, hem aconseguit ser reconeguts, per sectors de la societat cada dia majors, com a la seua veu a les institucions, a escala local, autonòmica i finalment, en l’àmbit estatal.

El paisatge polític espanyol d’avui, és completament diferent del que hi havia fa escassament dos anys. PODEM, hem provocat un terratrémol.

Per tal de produir aquest fenomen, hem hagut de crear una organització de partit de nou. No som la refundació de cap partit ja existent.

Entre tots i totes, en una assemblea estatal, l’assemblea de Vistalegre, -model de funcionament i participació democràtica-, ens vam donar uns documents que ens defineixen a escala política, ètica i organitzativa.

Després, fent-ho tot al mateix temps, hem creat òrgans interns de direcció política als tres nivells, hem participat en eleccions autonòmiques a Andalucia i Catalunya, hem participat en eleccions autonòmiques en l’àmbit de l’Estat i hem participat en les eleccions Generals del 20-D.

Els resultats d’aquestes cites electorals han fet que els poderosos, eixos que tenen un gran poder sense presentar-se mai a cap procés electoral, amb l’entusiasta col·laboració d’algun partit que sí que es presenta, eixos deia, ens tinguen por.

Ens veuen com al perill més gran per al manteniment de la seua situació de privilegi i hegemonia a l’actual societat.

A Madrid han dimitit 10 membres del Consell Ciutadà Autonòmic. Açò demana dues apreciacions:

  • Una: La majoria dels membres del Consell Ciutadà Autonòmic de Madrid no ha dimitit. El CCA de Madrid segueix funcionant.
  • I dos: PODEMOS no som una força política basada en una determinada ideologia, tal com son els partits de la vella política. A PODEMOS són benvingudes totes les persones, homes i dones, disposades a fer la seua aportació, major o menor, en la direcció de combatre les polítiques d’austeritat que ens han afonat en la roïna, la corrupció generalitzada que no ens deixa alçar el cap i la necessitat de què la qualitat democràtica d’aquest país, finalment, siga autèntica.

Qualsevol persona que vinga amb eixe ànim constructiu és benvinguda. No importa quines eren les seues simpaties polítiques. No li preguntem si temps arrere votava EU, PSOE o PP. O si no votava.

És fàcil d’entendre que, en una organització d’aquesta naturalesa estiguem vivint un debat permanent. No hi ha opinions polítiques prohibides.

Això ens fa entendre la dimissió amb tota naturalitat. Dimitir d’un equip de direcció és una opció tan lliure com la d’ingressar. No fer-ho així, ens conduiria a l’oxidació que pateixen els partits de la vella política.

I açò és el que tots els mitjans de comunicació, -que com a mostra del dèficit democràtic que patim a l’Estat espanyol, serveixen els mateixos interessos-, és utilitzat com a munició per a llançar una altra ofensiva general contra PODEMOS.

Però tanta bilis contra nosaltres està tornant-se contra els que la promouen. Tanta ferocitat en contra de PODEMOS acaba ajudant a entendre que aquesta és la força política que és realment la veu i la defensa de la gent honesta que som la majoria de la societat.

Aquesta campanya no serà l’última. Ens llançaran més campanyes destructives, però això sols aconseguirà obrir-li els ulls, a més gent i a tots, fer-nos veure que avancem en la bona direcció.

Ells no podran, en canvi, nosaltres …

Clar que PODEM !!!

Font: Alfredo Albero Vilaplana. Secretari General de PODEM-Alcoi./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *