foradia barnasants

Restauració i museïtzació de la Cava Gran d’Agres

• La cava està declarada Bé de Rellevància Local i comença estos dies amb els treballs de restauració • El pou està ubicat a 1.120 metres d’altitud al Parc Natural de la Serra de Mariola • Una empresa alcoiana és l’encarregada de fer els treballs amb un pressupost de 244.000 euros

Inauguracio_Cava_Gran_Agres

La Gran Cava d’Agres és una icona dels monuments naturals de la província i la seua restauració suposarà la dinamització del turisme en la zona. La cava està declarada Bé de Rellevància Local.

La Diputació d’Alacant aposta ara per la seua restauració i museïtzació per donar-li el valor que el pou mereix. La cava està ubicada a la Serra de Mariola, al Parc Natural, concretament a 1.120 metres d’altitud.

L’actuació ha sigut adjudicada a una empresa alcoiana amb un pressupost de 244.000 euros. A partir d’ara el visitant podrà l’exterior amb anells explicatius i l’interior amb grades metàl·liques que arriben fins els fons del pou.

La Cava Gran es va explotar fins 1906 i té una capacitat de 1.500 metres cúbics on s’arreplegava la neu introduint-la per sis portes diferents.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *