foradia subscriutegrat

Nivells de contaminació nocius a l’aire d’Alcoi

• La Colla Ecologista La Carrasca ha analitzat les dades oficials de la qualitat de l’aire a Alcoi de l’any 2015 • Els nivells d’ozó troposféric van superar els 30 dies per damunt del màxim que permet la normativa • Les pitjors dades són entre el mesos d’abril i setembre

fotoalcoi

La Colla Ecologista La Carrasca denuncia els nivells de contaminació de l’aire d’Alcoi. El grup ja analitzat les dades oficials sobre la qualitat de l’aire referents al 2015 i que es recullen a l’estació de mesurament que hi ha al barri de la Zona Nord d’Alcoi.

Segons l’anàlisi de les dades, durant 2015 s’ha incomplit a Alcoi la normativa sobre qualitat de l’aire. Així, es constata de nou que els nivells d’ozó troposfèric van superar en 30 dies els valors objectiu per a la protecció de la salut humana, per damunt del màxim de 25 dies que permet la normativa de la Unió Europea i l’espanyola. Les pitjors dades són les del període entre els mesos d’abril i setembre, en què els habitants d’Alcoi vam respirar aire nociu per a la salut en 2 de cada 3 dies.

L’ozó és un contaminant secundari produït per la reacció -amb la intervenció de la llum solar- entre els òxids de nitrogen i els compostos orgànics volàtils, emesos principalment pels automòbils i algunes indústries. La contaminació per ozó és un greu problema per a la salut humana.

Segons les dades de l’Agencia Europea de Medi Ambient, l’ozó provoca anualment a l’Estat espanyol 1.800 morts prematures i és una de les principals causes del desenvolupament de l’asma, la bronquitis i les infeccions pulmonars; també causa l’empitjorament de patologies cardiovasculars i altres efectes nocius.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *