foradia cdturisme

L’ull de la sagrantana: Ja arriba el capità de l’emir

• Poc temps resta per aquest meravellós moment, poc més que explicar que el que us espera • Al poc arribaran les forces del cavallers, demostrant les qualitats i virtuts • Per fi arriba, ja entra a Alcoi el Capità de l’Emir

ull_sargantana

En poques setmanes les tropes del Capità de l’Emir partiran cap a terres alcoianes i en un mes s’endinsaran en les seues muntanyes travessant les alqueries per entrar i marxar sobre Alcoi el proper 22 d’abril. Poc temps resta per aquest meravellós moment, poc més que explicar que el que us espera.

Una vegada acampats a l’entrada d’Alcoi, totes les alqueries acudiran a la crida del Capità per entrar amb ànim triomfal a la ciutat per somoure l’esperit de resistència dels cristians, i com sabeu, si no és amb la seducció dels Sentits haurà de ser amb la força.

Els alcoians s’assabentaran prompte de l’arribada de les tropes de la Sagrantana, des de ben lluny sentiran aproximar-se les hosts musulmanes, i la curiositat i la por s’apoderarà d’ells.

Els primers en arribar els abanderats, els portadors de les heràldiques del Capità de l’Emir i de totes les forces que l’acompanyen, llampant baix del sol de la primavera i onejant com si es contaren per milers.

De seguit les sacerdotesses rendint culte a l’Ull de la Sagrantana, cuidant la divinitat que ens ha d’ajudar i protegir. Capaces d’endinsar als cristians en la foscor d’un cel negre com la nit per a que la seua llum ens guie en la batalla.

Al poc arribaran les forces del cavallers, demostrant les qualitats i virtuts amb les que són capaços de vèncer als cristians, demostrant con un sol dels cavallers de l’Emir val per cinc dels oponents. Amb ells arribaran el Jerifes, la força més preparada per la batalla, cavallers pertanyents a les més importants famílies del Regne de Granada i dels territoris nord-africans. Jerifes orgullosos i decidits a lluitar i dominar qualsevol força que es troben de front.

Després del pas imponent del Jerifes, una estranya olor captarà l’atenció de tots. Centenars de sagrantanes que pretenen fugir de la seua captivitat, però que ni els Jerifes són capaços retenir-les, creant el desconcert mentre fugen per tot arreu.

Les bèsties sols són el preàmbul de l’arribada de l’Emir, de l’Entrada del Capità. Arriben els seus abanderats, marxant amb els seus vistosos estendards, amb els colorits símbols del Regne de Granada, ballant al so que els porta el vent, i flanquejant dos preciosos cavalls, dos pura sang àrab, negres com la nit sense lluna però radiants com el sol al seu zenit. Dos meravelles de la natura. Són la muntura del Capità i el Rodella.

Per fi arriba, ja entra a Alcoi el Capità de l’Emir, sobre la seua carrossa, majestuós, orgullós, desafiant. Amb una llum que recorre el seu cos, la que desa l’Ull de la Sagrantana, la que el protegeix i que a tots enlluerna al seu pas.

Poc queda ja per contar, però abans de partir cap Alcoi desvetllarem el que resta per conèixer d’aquest 22 d’abril que ens espera…

Com avanç del que la Seducció del Sentis és capaç, el passat dissabte la Filà Miqueros i la Capitania de Pedro Luis López González proposaren un acte al Circul Indutrial, on música i dansa es fusionaren per oferir una Explosió de Ritmes, on sobre tot destacà l’estrena del Moro del Cinc al ritme de jazz. Un vertader espectacle que esperem fera més amena l’espera per al gran dia, per aquest 22 d’abril que amb tantes ganes esperem tots.

Font: Carles Bernácer./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *