foradia subscriutegrat

Vicente: “això de tindre una ocupació fixa s’ha acabat”

• Portem des del 20 de desembre sense govern • Cada partit està plantejant les propostes que pensen són prioritats de govern • Eixim al carrer per parlar sobre els canvis que estan vivint-se en el món del treball

Portem des del 20 de desembre sense govern. Més de dos mesos amb un govern en funcions. I no hi ha indicis que mostren clarament que en les pròximes setmanes vaja a configurar-se un govern. Cada partit està plantejant les propostes que pensen són prioritats de govern. I la possibilitat de celebrar noves eleccions continua oberta.

Mentrestant, la vida continua, els problemes i necessitats de la gent són les mateixes. Aquesta quinzena eixim al carrer per conversar amb els nostres veïns i veïnes d’Alcoi sobre l’actualitat política; però també sobre els canvis que estan vivint-se en el món del treball, i sobre les expectatives de futur que presenten els jóvens i la nostra ciutat. Anem allà!

vicente_el_poble_es_savi

No veig que n’hi haja moviment en la situació laboral”

“Veig el panorama complicat, jo crec que anem altra vegada a eleccions. Jo voldria un pacte entre dos o tres partits però sempre que estiguen d’acord de veres, no estar per estar”, ens comenta Vicente respecte a l’actualitat política. “Hi ha partits que tenen discrepàncies que fan impossible que pacten un govern. Podemos vol un referèndum per Catalunya i el PSOE i Ciudadanos no l’accepten. PSOE i Ciudadanos podrien anar junts però els números no arriben. Està tot molt complicat”.

Com alcoià de naixement, Vicente ens comenta sobre la situació econòmica i laboral: “no veig que n’hi haja moviment: es munta una tenda, l’obrin, la tanquen, es va intentant revitalitzar; però empreses que donen treball no hi ha moltes”. No obstant això, Vicente confia que en uns anys la ciutat vaja a millor, “més que res per les noves generacions”.

“Perquè ara el món ha canviat, això de tindre una ocupació fixa s’ha acabat. A partir d’ara serà, i cada vegada més, viure el dia a dia: treball temporal i no sempre en la mateixa ciutat. Serà una forma de vida més estressada”.

En aquest sentit, què es podria fer per garantir un poc la seguretat de la gent que pot trobar-se en una situació d’atur duradora? Vicente opina que el govern hauria de garantir que tothom puga menjar, “almenys que tinga les esquenes cobertes i, així, poder anar buscant altres coses. El que no crec jo és el que diuen alguns: ‘és que si li dónes uns pocs diners s’acomoden’, si l’Estat li dóna 300 o 400 € és per a poder tindre certa tranquil·litat, però amb això no es pot viure tampoc, és una ajuda per arrancar”.

Font: Rodrigo Paños./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *