foradia subscriutegrat

Comencen les festes al ritme de ‘Nostra Festa’

• La Plaça d’Espanya com cada any és de gom a gom, la gent vol cantar l’himne • La interpretació del tradicional Nostra Festa, dirigit este any per Hiroshi Fujii • La Trilogia de festes arranca a les 5.45 hores del mati amb la celebració de la ‘Primera Diana’

hhiroshi himne

La Plaça d’Espanya com cada any és de gom a gom, la gent vol cantar l’himne, amb les bandes musicals procedents dels pobles del voltant, per la interpretació del tradicional Nostra Festa, dirigit este any per Hiroshi Fujii, músic japonés i professor del grup de dolçainers i tabaleters Barxell durant molts anys.

L’acte posa el punt d’inici després d’un intens dia del músics, a les festes més esperades de l’any pels alcoians i les alcoianes, la trilogia de Moros i Cristians d’Alcoi 2016.  El dia dels músics ha demostrat una vegada més les ánsies de festa de tots els alcoians, que inclús abans de que arranquen s’han pogut ja per la ciutat en un ambient fester que demà s’incrementarà durant la celebració del dia de l’Entrada.

El Dia dels Musics també es caracteritza per la típica ‘Nit de l’Olla’ en la qual  festers i músics de cada filà sopen Olla per a després continuar desfilant fins la Plaça d’Espanya.

Esta vesprada ha tingut lloc també la Desfilada dels Abanderats, un acte simbólic i històric per a la filà Almogávars, que este any porta l’alferecía cristiana. L’acte ha vingut a descobrir la cultura medieval dels abanderats que han acudit ja en quatre ocasions, des de 1974.

A continuación ha tingut lloc la Festa del Pasodoble que ha portat a les corporacions musicals tradicionals fins la Plaça on s’ha cantat l’Himne de festes, a continuació ha hagut un castel de focs artificials que s’han pogut vore des del pont de Sant Jordi.

Nostra festa ja

Cridant-nos està

Cridant està,

cridant està,

amb veu i alé que és vida

de tots és beneïda

beneïda.

Visca!. Visca!.

Llaor, llaor

per donar-te esplendor,

riu en l’esfera

la Primavera.

Llaor, llaor

per donar-te esplendor,

riu en l’esfera

la Primavera.

Visca!. Visca!

Milers de persones cantan emocionadament l’himne de festes dona pas a inici de la festa. Ja des de ben prompte, per la vesprada milers d’alcoians s’acostaven a les immediacions de la plaça per agafar lloc i poder amb il·lusió i pasió canta l’himne de festes. Amb l’hissat de l’ensenya de la Creu al castell a la plaça, la Trilogia de festes arranca a les 5.45 hores del mati amb la celebració de la ‘Primera Diana’.

 

 

 

Font: Mireia Pascual./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *