lasarga ajualcoipresuparticipa

Joan Xavier Gisbert anunciarà l’arribada dels Reis amb un ban inèdit de Joan Valls

• Xiquets i grans acudiran a escoltar-lo i depositaran en les bústies de les burretes les seues cartes amb els seus desitjos per als Reis. • El Nadal Alcoià és per al nostre Enviat Especial una festa que ha viscut des de xicotet amb molta emoció. • Joan Xavier ha sigut, a més, l’investigador que ha descobert el ban reial inèdit de Joan Valls.

Joan Xavier Gisbert és el representant de l’Ambaixador Reial d’enguany a Alcoi, o com abans es deia, l’Enviat Especial de Ses Majestats. El dia 4 de gener anunciarà de viva veu l’arribada a la ciutat de Ses Majestats Melcior, Gaspar i Baltasar. Ho farà amb un ban inèdit escrit pel poeta alcoià Joan Valls. Xiquets i grans acudiran a escoltar-lo i depositaran en les bústies de les burretes les seues cartes amb els seus desitjos per als Reis.

Joan Xavier ha sigut, a més, l’investigador que ha descobert el ban reial inèdit de Joan Valls. Ho va fer durant el seu treball d’investigació entorn del poemari de Joan Valls en relació amb les festes de Moros i Cristians. En concret va descobrir dos bans inèdits, “un destinat a una entitat social benèfica, de la qual no sabem segur el seu nom, redactat en l’any 63”; i l’altre, que es donarà a conéixer el dia 4, datat entre els anys 1965 i 1972.

En paraules de Joan Xavier, el ban reial d’enguany es pot definir amb els següents qualificadors: “innocent, tendre, blanc, suau, no polititzat, destinant a grans i menuts, i tot amb el sabor que Joan Valls sabia donar als seus escrits”.

El Nadal Alcoià és per al nostre Enviat Especial una festa que ha viscut des de xicotet amb molta emoció. Entre altres anècdotes, ens comenta que un any va representar al rei Gaspar. Per a ell resulta “un honor fer la clàusula de l’any cultural de Joan Valls i poder llegir el seu ban inèdit, al voltant de vint i trenta vegades, davant d’entre 20.000 o 30.000 persones. Sóc conscient del meu privilegi”.

Font: Rodrigo Paños./

reactivalcoi


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *