lasarga subscriutegrat

El MARQ acull una exposició sobre vikings

• El Museu Arqueològic d’Alacant, MARQ, organitza una exposició internacional “Vikingos. Señor del Norte. Gigantes del Mar” • El museu ha rebut del Museu Nacional de Dinamarca 663 peces que componen la línia expositiva • Entre els objectes més destacats es troba ‘La Piedra Jelling’, feta per Harald Bluetooth en l’any 965

exposicio_vikingos_marq

El Museu Arqueològic d’Alacant, MARQ,  ha organitzat una exposició que versarà sobre la temàtica vikinga. La mostra es titula ‘Vikingos. Señores del Norte. Gigantes del Mar’ i s’inaugura a meitat del mes de maig.

El MARQ ha rebut del Museu Nacional de Dinamarca un total de 663 peces que van a ser les que composen la línia expositiva. En ella es parla de les cultures i civilitzacions dels pobles nòrdics més apassionants de la historia.

Entre els objectes més destacats es troba ‘La piedra de Jelling’, que va ser realitzada en l’any 965 per Harold Bluetooth, fill del rei Gorn i la reina Thyre, que va exercir com unificador de Dinamarca que va afavorir el cristianisme. La pedra té tres cares, una d’elles gravades amb runes, una altra amb una fera mitològica i la tercera con una representació d’un Crist crucificat.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *