foradia subscriutegrat

Diputació i Generalitat acorden iniciar amb la Teleassistència la transferència de les competències socials

El procés s'iniciarà estrictament en 2021 · Carlos Mazón i Mónica Oltra visiten l'Escola Infantil, l'aula de Formació, el Taller Ocupacional i les dependències de geriatria de l'edifici

La seu de la Llar Provincial ha acollit la constitució de la Taula Tècnica Social que ajudarà a reordenar i transferir progressivament a la Generalitat les competències impròpies que assumeix des de fa anys la Diputació d’Alacant en aquesta matèria i que, tal com s’ha concretat en aquesta comissió, s’iniciarà amb el servei de Teleassistència.

Amb aquesta premissa ha arrancat aquesta sessió de treball en la qual també s’ha concretat un rigorós calendari de treball, així com diverses mesures prioritàries amb les quals s’iniciarà el procés. El president de la Diputació, Carlos Mazón, i la vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, han presidit aquesta reunió després de la qual Mazón ha anunciat que la institució s’incorporarà al Laboratori Social de la Generalitat, del qual ja formen part la Universitat d’Alacant i l’Ajuntament de la ciutat, i la labor de la qual se centra en l’estudi, la innovació i la formació dels professionals de la província en aquest camp.

A més, Mazón també ha avançat que d’aquesta comissió “ix un principi d’acord per a estudiar detalladament les diferents competències impròpies que venim assumint des de fa molts anys“. Està previst que siga en 2021 quan es materialitze aquesta mesura, encara que, segons ha recalcat el president, existeix la possibilitat que en 2020, amb una modificació pressupostària, “puguem fer un primer pas en aquesta direcció“.

Es tracta de la primera vegada que Oltra visita aquesta instal·lació, fet que el president ha valorat positivament. “És una visita històrica i tot el nostre equip social tenia interés a demostrar l’esforç que en aquesta matèria fa la Diputació des de fa anys“.

Prèviament a la constitució de la Taula Tècnica, Mazón i Oltra han realitzat una visita que s’ha prolongat durant una mica més d’una hora per les diferents dependències de l’edifici, entre elles l’Escola Infantil, l’aula de Formació, el Taller Ocupacional o les sales de geriatria.

D’altra banda, el president ha volgut llançar un missatge de tranquil·litat a l’equip de treballadors de la Llar Provincial, als qui ha garantit que es respectaran els seus drets laborals, professionals i sindicals, al mateix temps que ha destacat “la magnífica labor que estan realitzant i que suposa un orgull per a tots“.

Finalment, Mónica Oltra ha establit un horitzó d’uns cinc anys, aproximadament, per a desenvolupar, ordenar i planificar aquest procés i encaixar conjuntament el sistema social entre la Generalitat, la Diputació i els ajuntaments.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *