foradia subscriutegrat

Controvèrsia pel transvasament de línies concertades a públiques de col·legis d’Alcoi  

• La Conselleria d’Educació ha anunciat la possibilitat de tancar les línies infantils dels col·legis concertats • Naiara Davó subratlla “Quan el passat curs van suprimir dues unitats del Romeral i Miguel Hernández, on era aquest sector que ara clama suposadament per la llibertat d’elecció?” • El Romeral i el CEIP Miguel Hernández comptarà la línia d’infantil que va ser suprimida

vuelta al coleLa Conselleria d’Educació ha anunciat que el CEIP El Romeral i el CEIP Miguel Hernández comptaran amb una línia d’infantil més en el curs 2016 – 2017, les que van ser suprimides per al curs 2015-2016.

Així mateix, la Conselleria d’Educació ha anunciat la possibilitat de tancar les línies infantils dels col·legis concertats El Salvador i la Sagrada Família. Aquests col·legis, per manifestar el seu malestar enfront de la decisió, han convocat una manifestació per al dijous 5 de maig a les 20.00 hores en la plaça d’Espanya.

El regidor del PP Rafa Miró ha declarat al respecte que “El Partit Socialista anteposa la ideologia als avantatges que ofereix l’educació concertada, entre elles el cost. I escenifica la seua intenció d’anar reduint l’educació concertada fins a fer-la desaparéixer, fent desaparéixer de la mateixa manera la possibilitat de decidir per part dels pares”.

El curs passat la concertada oferia 3.602 places d’Infantil i Primària a Alcoi, mentre que la pública oferia 1.885 places

Naiara Davó, regidora per Guanyar Alcoi, manifesta que des de la plataforma municipal es congratulen, “en primer lloc, per la recuperació de les unitats d’Infantil que fa un any van ser suprimides al CEIP El Romeral i al CEIP Miguel Hernández, i també per la incorporació d’una nova unitat al centre d’educació especial Tomás Llácer, perquè aquest és el camí per promoure una educació pública i de qualitat, una de les peces fonamentals de l’estat del benestar”.

NDavoDes de Guanyar assenyalen el desequilibri a Alcoi entre l’ensenyament concertat i públic: “El curs passat la concertada oferia 3.602 places d’Infantil i Primària a Alcoi, mentre que la pública oferia 1.885 places”, per això, continua la regidora “si parlem de conceptes com llibertat d’elecció o igualtat entre ensenyament públic i concertat, primer seria interessant corregir aquest desequilibri i ofertar més places als centres públics per poder parlar d’igualtat d’oportunitats”.

Per la seua part, Lucia Granados, regidora de Ciudadanos, en la mateixa línia que el PP ha manifestat que “el govern valencià vol acabar amb l’escola concertada a Alcoi i en tota la Comunitat, és una realitat. Des de Ciutadans vam mostrar radicalment la nostra oposició al fet que es vulnere un dels drets bàsics recollits en la nostra Constitució, que és el dret dels pares a l’elecció de centre”.

Finalment, Naiara Davó subratllaQuan el passat curs van suprimir dues unitats del Romeral i Miguel Hernández, on era aquest sector que ara clama suposadament per la llibertat d’elecció?”

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *