foradia subscriutegrat

Conspiranoics encertats

Les esteles químiques deixades per avions que molts maseros nord americans denunciaven veure al cel (...) Enverinar-nos? Per a qué? (...) Veia a mon tio com un boig llençant coets amb iodur de plata a Mariola per evitar que caiguera granissol (...) per 100.000 lliures et garanteixen una boda a l'aire lliure sense pluja

chemtrails ester

Fa molts anys que quan m’acostava a les revistes de mon pare com el ‘Más Allá’, ‘Enigmas’, ‘Año Cero’ o inclús ‘Muy Interesante’ llegia sobre els chemtrails. Les esteles químiques deixades per avions que molts maseros nord americans denunciaven veure al cel. Alguns articles deien que era per a modificar el clima, altres per a fumigar a la població amb neurotòxics, i recorde algun que fins i tot deia que espargien malalties com ara la legionel·la. En aquells moments pensava que la gent no tenia massa cosa per a fer quan tenia temps de pensar en aquelles bestialitats. Enverinar-nos? Per a qué? Ho veia com una colla de paranoics que vertien tinta a revistes que mensualment havien d’omplir d’algun mode.

És curiós perquè mentre llegia això també veia a mon tio com un boig llençant coets amb iodur de plata a Mariola per evitar que caiguera granissol. Els anys van passar i em va arribar a oïdes que una empresa de tomaques de Mutxamel i una de vins de Requena havien estat investigades per pagar a empreses d’aviació per a que sobrevolaren els seus camps i desferen els núvols que pogueren estropejar la collita.

Més tard, gent de camp de Castella i Lleó i Andalusia van començar a queixar-se, però eren homes de poble i va resultar senzill aïllar com a ‘bojos paranoics’ a eixos maseros que afirmaven vore avions deixant unes esteles molt diferents de les que hi deixaven els avions comercials. Aleshores, jo ja pensava que algo semblava haver, no entenia perquè eixos homes hagueren de mentir. Però va començar la difamació contra ells… els van acusar de mentiders, d’estar necessitats d’atenció, que volien eixir als medis de comunicació de qualsevol manera, que les revistes ‘conspiranoiques‘ els havien pagat…

un anunci en la web de l’empresa OliversTravels on per 100.000 lliures et garanteixen una boda a l’aire lliure sense pluja gràcies a les seues avionetes”

I un dia, anant a fer faena em veig a dues avionetes traçant una quadrícula que omplia tota la Mariola. I al dia següent, i a l’altre… I més gent comença a dir-ho, i es crea un grup al Facebook per registrar els moviments (chemtrails alcoy) i compartir informació. La primera xarrada seriosa la tinc amb Jordi Brotons biòleg molt conegut per residir al Mas del Potro i recentment entrevistat per El Gratis al respecte. Ell comença a donar-me dades d’experiments climàtics al llarg de l’historia i decidim continuar investigant.

La cara del primer regidor de Medi Ambient de la comarca al que li ho vaig dir va ser la mateixa que jo posava quan llegia les revistes de mon pare. El regidor d’Alcoi em va tractar amb condescendència i altres directament ni em van contestar. Però no vaig ser l’única i finalment tant Muro com Alcoi van portar a Josefina Fraile de l’associació internacional de Guardacielos (skywatchers). El mateix em va passar amb Conselleria o les grans associacions ecologistes, ni Greenpeace Espanya ni Internacional volen saber res del tema i damunt et classifiquen de paranoic, es burlen i t’aparten. Tampoc WWF vol saber-se res, l’única que deixa espai per al debat és Ecologistes en Acció.

Ara, anys després dels primers chemtrails, mire un anunci en la web de l’empresa OliversTravels on per 100.000 lliures et garanteixen una boda a l’aire lliure sense pluja gràcies a les seues avionetes. I recorde tots aquells enginyers, polítics i ecòlegs que m’han negat la seua existència tractant-me de maníaca.

I torne a assentar-me en mon pare a fullejar eixes velles revistes on maseros americans denunciaven el mateix que ara veig a les nostres comarques, i veig moltes altres noticies que semblen bojeries, històries de conspiracions mundials que em posen els pels de punta i pense… i si són veritat? I si passa com als chemtrails? I si els medis de comunicació que encara viuen en llibertat són precisament les revistes per a ‘paranoics’? I si tot el que creiem saber de la realitat que veiem es mentida?

 

Font: Ester Jordà./


ajualcoi

Una resposta de Conspiranoics encertats

  1. A Internet hi ha moltes Estafes. Y el sols fet de tindre una fe cega a un Anunci Publicitari, ens mostra l’alt nivell de paranoia de la secta chemtrailers.

    Senyors!! ya no cal preguntar als meteorólecs, aviadors, inginiers agricoles!!!…. ja temim prou amb els PUBLICISTES.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *