foradia aproop

‘A La Valenciana’ es compromet a potenciar el nostre entorn natural

• La coalició pretén l’increment dels efectius del Seprona i de les Fiscalies ambientals • Ignasi Candela, candidat al Congrés dels Diputats: “La Font Roja és un exemple del que volem per el nostre país i les nostres gents."

font rojatormo.candela.pacoagullo.francesvalls

Cercar vies de finançament estatal per tal de fomentar el turisme i la sostenibilitat i potenciació mediambiental de la Font Roja. Aquesta és una de les propostes de la coalició ‘A la Valenciana’.

La Font Roja és un exemple del que volem per el nostre país i les nostres gents. El carrascar d’esta muntanya no és tan sols un espai verd que concentra allò que des d’esta candidatura volem impulsar. És a dir, els valors mediambientals, de biodiversitat, hidrològiques… Mai hem d’oblidar que estem a l’autèntic pulmó de les comarques centrals valencianes”, ha considerat Ignasi Candela, candidat al Congrés dels Diputats.

La coalició pretén l’increment dels efectius del Seprona i de les Fiscalies ambientals, potenciant la coordinació efectiva amb el Ministeri Fiscal i el desenvolupament real de les seues funcions especialitzades de policia judicial ambiental.

En paraules de Candela, “renovarem, amb criteris científics interdisciplinaris, les institucions d’investigació i gestió forestal, aplicant criteris ecològics en tots els aspectes de la gestió i prevenció de riscs (repoblacions forestals, vivers, bancs de llavors, prevenció de focs, restauració de zones degradades) i incrementant la col·laboració amb universitats i centres públics d’investigació”.

La coalició es compromet també a modificar la legislació que no protegeix adequadament la Biodiversitat i el Medi Natural, especialment la Llei de Monts, la Llei de Costes i Llei d’Avaluació d’Impacte Ambiental. Entre altres idees que incorpora al seu programa, destaquen la millora dels sistemes de detecció de focs mitjançant infrarojos i altres modalitats de detecció remota, així com l’incrementarem de les dotacions aèries de lluita contra incendis, en col·laboració amb les comunitats autònomes.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *