foradia pressupostparticipatiualcoi

Climent avança per a 2020 una nova línia d’ajudes per a la generació d’energia als parcs empresarials

Destaca que, a final d'any, s'aprovarà el decret del Reglament de la Llei de Gestió, Modernització i Promoció de les Àrees Industrials

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha avançat que la Conselleria “està treballant en una nova línia d’ajudes per a generar energia als parcs empresarials de la Comunitat Valenciana“. “Volem que les nostres àrees empresarials també siguen àrees netes i en aquest sentit estem preparant per a l’any 2020 ajudes dirigides als ajuntaments per a la generació d’energia fotovoltaica o energies minieòliques“, ha afegit sobre aquest tema. En aquest sentit, ha explicat que aquestes subvencions suposen un complement a les ajudes de Ivace Parcs Empresarials destinades a la millora i modernització dels polígons industrials de la Comunitat Valenciana.

El conseller ha fet aquestes declaracions després de la reunió extraordinària de l’Observatori de la Indústria i els Sectors Econòmics Valencians, en la qual han participat la secretària autonòmica d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Consum, Rebeca Torró, la directora general de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace), Júlia Company, la directora general d’Ocupació i Formació de Labora, Rocío Briones, la directora general d’Indústria, Energia i Mines, Empar Martínez i la subdirectora d’Indústria, María Dolores Tarrazona, entre d’altres representants.

Llei d’Àrees Industrials

Un dels principals punts tractats en la reunió extraordinària de l’Observatori han sigut les actuacions per a facilitar la implementació de la Llei de Gestió, Modernització i Promoció de les Àrees Industrials de la Comunitat Valenciana.

En aquest sentit, el conseller ha subratllat que un dels objectius per a aquest semestre de 2019 és l’aprovació del Reglament de la Llei, que està “bastant avançat”. Aquesta regulació contempla la creació del registre autonòmic d’Entitats de Gestió i Modernització, els procediments de classificació de les àrees industrials, de declaració d’enclavaments tecnològics i de declaració de municipis industrials o logístics estratègics.

També s’han detallat accions com el model d’estatuts de les entitats de gestió i modernització (EGM), la guia informativa sobre itineraris per a constituir una EGM, el model de conveni de col·laboració entre les EGMs i els ajuntaments, la guia per a l’elaboració de Plans d’Emergència en àrees industrials, i la convocatòria d’ajudes dirigida a subvencionar al 100% els costos d’obtindre les certificacions registrals per part de les comissions promotores de EGM.

Pla Estratègic de la Indústria Valenciana

Durant la trobada, Empar Martínez ha recordat que en la segona fase d’implementació del Pla Estratègic de la Indústria Valenciana, mitjançant les meses sectorials, han prioritzat 16 accions en el marc dels sis eixos establits (innovació; transformació digital; internacionalització i millora del posicionament en la cadena global de valor; talent i formació, estratègia energètica i cooperació) que podien ser desenvolupades per les associacions sectorials i multisectorials vinculades al teixit industrial valencià.

Seguretat Industrial

En l’Observatori de la Indústria, s’ha informat a més sobre l’execució de la campanya de 2019 del Pla d’Acció per a la Promoció de la Seguretat Industrial i les actuacions desenvolupades, com la presentació de la segona, el passat 1 d’abril, en la seu del Col·legi d’Enginyers Industrials d’Alacant, els diagnòstics d’instal·lacions i establiments de seguretat industrial (en 2018 s’han realitzat 354), l’elaboració d’un nou vídeo promocional i l’actualització i utilització del microsite web de seguretat industrial.

Formació

Un altre aspecte que s’ha tractat és la importància de la Formació Professional, un tema sobre el que el conseller ha detallat que des d’Economia “es treballarà amb la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport en un pla (2019-2022) que s’està implementant i que s’avaluarà per a millorar-lo cada any“.

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *