lasarga itealcoi

30 anys de visites a les excavacions arqueològiques del Salt

• Jornada de Portes Obertes a les excavacions arqueològiques del Salt • Aquest estiu es compleixen 30 anys de l’inici de les investigacions • Un total de 150 visitants van seguir les explicacions

porets obertes salt2016

Ahir diumenge, el jaciment paleolític del Sal es va omplir de visitants. Els investigadors de la Universidad de La Laguna que excaven van mostrar, en la jornada de Portes Obertes, els resultats dels seus treballs i van explicar la metodologia de les seues investigacions.

Tot el matí i de vesprada, i, a pesar de les elevades temperatures que es van registrar durant la jornada, un total de 150 visitants van seguir les explicacions de Cristo M. Hernàndez i Carolina Mallol, dos dels investigadors de l’equip que dirigeix la professora Bertila Galván Santos.

Aquest estiu es compleixen trenta anys de l’inici de les excavacions arqueològiques en aquest assentament neandertal, del què actualment s’excaven els nivells de l’ocupació corresponent a 50.000 anys d’antiguitat.

El primer grup d’aquesta jornada de portes obertes va comptar amb un total de 80 participants, que es van sumar a l’excursió programada al cicle “10 excursions voltant Alcoi i el seu patrimoni històric i arqueològic”, que organitza l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament d’Alcoi juntament amb el Museu Arqueològic Camil Visedo Moltó i el Centre Alcoià d’Estudis Històrics i Arqueològics.

El regidor de cultura Raül Llopis destaca que, “hi ha una gran quantitat de gent que es preocupa pel patrimoni d’Alcoi, hem de donar suport a aquest grup de La Laguna que encapçalat per Bertila Galván i que any rere any treballen per donar a conèixer i posar en valor aquest patrimoni històric de la ciutat”.

Font: Redacció./

ua


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *