foradia camaraalcoi

Entrevista a la Presidenta associació de veïns de Batoi: Cristina Valero

Parlem amb la presidenta de l’associació de veïns de Batoi, Cristina Valero, perquè ens comenten les activitats de les festes de Batoi i l’actualitat de l’associació.

IMG_20160729_132728

Parlem amb Cristina Valero presidenta de l’associació de veïns de Batoi, qui ens comenta les activitats de les festes de Batoi i l’actualitat de l’associació.

  • Què tenim aquest any en el cartell de Festes de Batoi?

Tenim moltes activitats: el cine d’estiu amb Jurassic World, el sopar de cabasset, un concurs de dibuix i pintura per als xiquets i molts jocs, un contacontes, un torneig de cotos a càrrec de la bodega Batoi, teatre, torneig de petanca, volta al barri en bici, festa de l’aigua, actuació de Marcel el Marcià, discomòbil, el Batoi Rock…

  • El Batoi Rock ja és un clàssic d’estiu per a Alcoi veritat?

Sí, portem ja nou edicions. I cada vegada té més nom i està millor consolidat. Encara no puc dir segur quins seran els grups concrets, però sí que puc dir que seran grups coneguts d’Alcoi i voltants.

  • Alguna novetat especial?

Sí, en tenim dos que esperem que siguen molt exitoses. Per una banda, carreres d’autos bojos, organitzat per grups de cotxes de velocitat i amb la col·laboració dels autors del Dimoni de Cotes Baixes. Es faran carreres de velocitat i carreres humorístiques, en les quals, qui vulga pot portar el seu vehicle i participar. I per altra banda, en tenim una gimcana organitzada per Charly Alpha Radio.

Els autos bojos arriben a les Festes de Batoi

  • Molt de temps porteu organitzant?

Més d’un més. El problema és, a més de tota la burocràcia, que en l’associació no som molts participant. L’associació està viva, però com totes les associacions de veïns té una participació baixeta. Si fórem més, de segur que podríem fer més activitats. Així i tot estem contents amb el treball realitzat.

  • Quines accions heu fet durant aquest any?

Treballem amb l’Ajuntament i amb diferents entitats. Per exemple, amb el Museu Arqueològic i l’IES Batoi estem organitzant des de l’any passat jornades sobre la història del nostre voltant. L’any passat va ser sobre la història del Salt. Aquest any sobre les pintures de la Sarga. I l’any que ve serà sobre la història del Castellar. També hem fet tres equipets de futbol…

Una cosa que estem reivindicant és la millora del clavegueram. Des de fa tres anys està provocant problemes greus d’humitat en les cases. També voldríem millores per al poliesportiu, perquè no està en condicions de que juguen els més menuts.

  • Què li diríeu a la gent per tal que s’anime a participar en l’associació?

Jo li diria a la gent del barri que, cal cuidar el seu entorn com si fóra sa casa. De vegades la gent es queixa al veí o a la barra del bar: ‘és que falta llum, és que no hi ha activitats culturals…’, l’idoni seria que la gent amb eixa inquietud de millora participara amb nosaltres.

Consulta el programa d’activitats i festes a Batoi ací.

 

IMG_20160728_205655

Un any més coincidint amb el final d’agost tenim una cita amb les Festes de Batoi. Són dies per a oblidar-se dels problemes quotidians en franca convivència amb familiars, amics i veïns. Vos animem a guarnir els carrers i a participar en els diversos actes que hem programat amb esforç i il·lusió. Sense la vostra participació no és possible la Festa.

Font: Rodrigo Paños./

9octubre


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *