foradia subscriutegrat

Refrescar-se entre muntanyes: Alcoi-Montcabrer-Agres

Vos oferim a continuación la ruta Alcoi- Montcabrer-Agres

Ja ha quasi ha passat l’estiu i amb ell les millors temperaturas i encara que alguns poden gaudir de viatges fora la ciutat, alguns romanen per treballar o simplement per passar les vacances tranquils a casa.

Hui proposem que el dia que vulgueu, s’alceu prompte i aneu a refrescar-se entre muntanyes. El paratge que ens envolta és un dels més bells de la provincia, gaudim de serres que ens permeten fer rutes de senderisme de tot tipus d’extensió i dificultat, adaptades a les necessitats de cadascun. Vos oferim a continuación la ruta Alcoi- Montcabrer-Agres:

Montcabrer1

Alcoi-Montcabrer-Agres

Distancia 17,45km

Desnivell acumulat 1338m

Ixim des de l’estació de tren d’Alcoi. En baixar de l’estació, cal dirigir-se a mà de dreta, fins a la gasolinera i després per darrere fins a l’inici de la pista forestal, a l’esquerra queda la urbanització Serelles.

A un quilòmetre aproximadament, ja no es pot transitar amb cotxe, cal fer-ho a peu fins a arribar a paratge de la FONT DE SERELLES, on hi ha uns bancs de pedra per a menjar, una font d’aigua fresca per a calmar la set, i una piscina molt assolellada amb unes vistes dels punts més alts dels voltants.

Per la piscina hi ha una senda que no cal deixar-la fins al serral de Zaplana, on ens tornem a trobar amb la pista forestal. Continuem amb ella fins a arribar a una senyalització de GR7, que inicia una senda que ens portara fins al cim del Moncabrer.

La senda del GR7 ens porta fins a la faldilla del Montcabrer, és una llarga pujada. La baixada fins a Agres, cal estar atents per que no aquesta senyalitzada, una vegada baixat el penyal a l’esquerra, on ens trobarem amb la FONT DEL POUET, la mes alta de la Comunitat Valenciana a 1287 m. Al final de la baixada es troba el Santuari de la Mare de Deu d’Agres, fundat en 1583 aproximadament, cal parar-se a veure els voltants que són molt bonics.

montcabrer

Font: Mireia Pascual./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *