foradia subscriutegrat

Jordi Raül Verdú s’encarregarà del manifest del 9 d’Octubre 

Verdú és conegut per la seua àmplia obra de contes en valencià • El manifest del 9 d'Octubre i el concert es realitzaran al Teatre Calderón.

jordiraulverdu1L’encarregat d’escriure i llegir el manifest del pròxim 9 d’octubre a Alcoi serà l’autor Jordi Raül Verdú. Nascut a Alcoi el 1960, Verdú és conegut per la seua àmplia obra de contes en valencià, sempre vinculats a la natura i que presenten com escenaris els nostres paratges més volguts. L’escriptor, que és docent, també ha realitzat reculls de rondalles i realitza animacions lectores.

Segons exposa el regidor de cultura, Raül Llopis, sobre l’elecció d’aquest any:Jordi Raül és un autor que ha recuperat els nostres paratges per a fer-los conte, deixant escrit en la nostra llengua i per a les generacions futures un important llegat de la terra que més estimem. Uns contes per als més menuts que volen despertar l’estima per la lectura, l’amor a la natura i l’orgull de viure a un territori únic. El poder del relat és molt gran i Jordi Raül i l’amplifica creant lectors, ciutadans responsables i transmetent als alcoians del futur les nostres senyes d’identitat”.

Aquest any, el manifest del 9 d’Octubre i el concert, interpretat per la Unión Musical de Alcoy, es realitzaran al Teatre Calderón dotant a l’acte de més solemnitat. Juntament amb els actes habituals també se celebraran, per primera vegada, els Premis Nou d’Octubre, amb les Associacions de Veïns i Joan Valls com a premiats. Aquesta nova activitat i el canvi d’ubicació li pretén donar a la festivitat del País Valencià el pes institucional que li pertoca sense desmerèixer la part més lúdica i, igualment important, que es realitza a la Glorieta, als barris o amb les diferents activitats de les associacions.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *