foradia subscriutegrat

AFAMA commemora als cuidadors de malalts d’Alzheimer

• Per reivindicar en el Dia Mundial de l'Alzheimer han elegit La família • Entrega de tres agraïments • Presentació calendari benèfic que AFAMA ha editat

actealzheimer

Per reivindicar en el Dia Mundial de l’Alzheimer, aquest any, la Confederació Nacional; CEAFA, la Federació Autonòmica; FEVAFA, les més de 300 associacions de l’estat Espanyol i AFAMA han elegit La família, que és la responsable de l’atenció de la persona amb Alzheimer, com a tema, amb el lema “El Valor del cuidador”.

Dins de la família, és el cuidador principal el que sol suportar la sobrecàrrega física i emocional que comporta la labor de cures. És per aquest motiu que l’Associació d’Alzheimer de Cocentaina a més d’atendre als malalts, mai oblida als seus cuidadors, als seus familiars, afectats indirectes per aquesta malaltia.

El dia mundial de l’Alzheimer; 21 de setembre, va ser el dia més intens per a AFAMA. A les 12 hores van participar en “veu de protagonistes” al programa de la ràdio local . Per la vesprada, a les 18:30 hores, al centre social “Real Blanc” es va realitzar la lectura del manifest de la mà del president d’AFAMA Jose Antonuio Terol Hilario i la solta de globus verds. Tot seguit, ja al saló d’actes va tenir lloc la xerrada “Noves tecnologies d’estimulació cognitiva” a càrrec de Manuel Llorca, professor de l’àrea d’informàtica de la UPV d’Alcoi i de part de l’equip d’investigació que estan desenvolupant una aplicació informàtica per a dispositius mòbils i tabletes que contribuirà a la millora de l’estimulació funcional i cognitiva dels pacients amb Alzheimer i amb altres malalties neurodegeneratives.

El calendari benèfic que AFAMA ha editat en motiu del 15 aniversari es va presentar a continuació. Un calendari elaborat amb molta estima i dedicat a totes les persones, usuaris, col·laboradors, socis, membres de les diferents juntes, entitats, professionals… i un llarg etcètera, que han passat per afama durant aquests 15 anys. A l’acte es va donar especial importància a les entitats col·laboradores i a Silvia Botella Fotografia, la qual ha realitzat totes les fotos del calendari de manera desinteressada.

Va procedir l’entrega de tres agraïments; un a Manuel Llorca en representació de l’equip d’investigadors, per l’esperança que ens donen en la contínua innovació i investigació en tractaments no farmacològics que ens asseguren una millora en la qualitat de vida dels nostres malalts. A Silvia Botella en agraïment pel seu treball sense cap ànim de lucre en les fotografies del calendari i a Mireia Estepa pel seu indispensable compromís com a Regidora de Benestar Social i Alcaldessa del nostre poble.

José Antonio Terol va procedir a fer l’entrega del premi a la col·laboració AFAMA, destinat a la empresa Impremta Domínguez, per ser una empresa que ha treballat amb AFAMA durant aquests 15 anys de vida.

Aquest any AFAMA ha introduït en la seva programació d’actes com a novetat dos activitats destinades principalment als seus usuaris. Una de la mà del duo musical “Cuestion de Feeling” i l’altra a càrrec d’AMUVE, Agrupació de Músics Veterans del Comtat.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *