lasarga alcoimpuls

Guanyar proposa amb èxit la creació d’un Consell de Cultura

• Guanyar Alcoi va reiterar de nou la proposta i el Govern del PSOE sí que va acceptar la proposta • Naiara Davó: “assessorar el govern en matèria de cultura"

Guanyar Alcoi va proposar a finals del 2015 la creació d’un Consell de Cultura per tal “d’incidir en la manera de fer polítiques culturals, en còm es defineixen i posen en pràctica. Entenem la cultura com una eina per a la construcció de la ciutadania. I un motor de desenvolupament econòmic”. El Govern del PSOE, va mostrar interès per la proposta, però no la va acceptar.

campanya guanyar alcoi

Aquest juliol, Guanyar Alcoi va reiterar de nou la proposta i el Govern del PSOE sí que acceptat la proposta. De fet, el regidor de Cultura, Raül Llopis, va comunicar al periòdic El Gratis que la seua intenció és que es duga a terme abans de finalitzar l’any.

Les principals funcions d’aquest òrgan de participació, han de ser, segons la regidora Naiara Davó: “assessorar el govern en matèria de cultura; Participar en el disseny, avaluació i seguiment d’actuacions i programes culturals; donar suport a la creació artística”.

I continua dient queha de ser un espai de diàleg entre l’Ajuntament i els diversos sectors de la cultura. Per tant, ha de ser un òrgan consultiu i assessor, impulsor de debat i reflexió sobre la cultura i la ciutat. I ha d’estar a més, dotat d’una partida econòmica, que li permeta fer efectives les propostes consensuades. Ací trobem una diferència amb la visió del Govern del PSOE, qui sols li atorga funcions consultives“.

Raul Llopis cultura alcoiConfrontem amb les paraules de Raül Llopis: Raül Llopis: “el Consell de Cultura té que ser un consell de savis que ens puguen aportar noves pràctiques i escoltar a la ciutadania el que vol fer, però cal ser conscients que tot el que diga la ciutadania no es podrà dur a terme. Entenem el Consell com un òrgan que pot aconsellar i assessorar, i en certs moments ser un puntal en certes decisions, que no seran totes vinculants”.

 

Font: Rodrigo Paños./


firamodernistaalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *