foradia subscriutegrat

Marta i Jose parlen del sector tèxtil a Alcoi

• Eixim al carrer a parlar amb els nostres veïns i veïnes sobre l’actualitat general i de la nostra ciutat. • Marta i Jose han treballat tota la seua vida al sector tèxtil d’Alcoi.

Considerem que és important conéixer les opinions de la gent del carrer. Conéixer quina és la seua experiència vital i la seua percepció de la nostra ciutat i de l’actualitat en els sectors en els quals desenvolupen la seua vida diària. Per aquest motiu, eixim al carrer a parlar amb els nostres veïns i veïnes sobre l’actualitat general i de la nostra ciutat.

marta-i-jose-el-poble-es-savi

  tinc dos fills que tenen que treballar fora d’Alcoi”

Marta i Jose han treballat tota la seua vida al sector tèxtil d’Alcoi. En l’actualitat observen amb llàstima l’estat d’aquest sector a la nostra ciutat i al nostre entorn: “estan desapareixent totes les fàbriques, però no a soles a Alcoi, sinó també a Ontinyent i altres pobles del votant”.

I principalment els preocupa l’alt nivell d’atur que tenim com a conseqüència: “tinc dos fills que tenen que treballar fora d’Alcoi, viuen ací però no poden treballar a la seua ciutat”.

Són diversos factors els que provoquem aquest fet: per una banda tota la indústria s’està desplaçant als països en els quals els costos laborals són menors (mà d’obra barata, carència de seguretat social…); i per altra, els avanços tecnològics provoquen que el que abans produïen 30 treballadors ara ho produïsquen 2.

estan desapareixent totes les fàbriques”

Altra cosa que li falta a Alcoi segons Marta i Jose és neteja. Els nostres entrevistats observen que la ciutat està més bruta del normal i que no es fa res per a solucionar-ho. En general tenen la sensació de què la nostra ciutat no està ben gestionada i per aquest motiu no avança pel que fa a millores.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *