foradia subscriutegrat

La directora de Patrimoni visita Pintures Rupestres de La Sarga

• La directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, ha visitat el Patrimoni de la Humanitat de La Sarga • Tant la Generalitat com l’Ajuntament volen dur endavant accions de millora d’aquest espai • Les pintures de la Sarga van ser declarades BIC i Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO el 1998

carmen-amoraga_sarga

Carmen Amoraga directora general de Cultura i Patrimoni, va visitar ahir de matí es Pintures Rupestres de la Sarga, declarades Bé d’Interés Cultural, per la Generalitat Valenciana i Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO. Va estar acompanyada pel regidor de Cultura, Raül Llopis.

era un lloc on es feien diferents cerimònies, i que es podria comparar en el que ara seria un santuari on es fa «una romeria o processó», on es va per motiu religiós però també social.

El Catedràtic de Prehistòria de la Universitat d’Alacant, Mauro S. Hernández i el director del Museu Arqueològic Camil Visedo d’Alcoi, Josep Maria Segura, li han explicat que aquest lloc era un espai ‘sagrat’ dels primers Neolítics que van habitar la vall del riu d’Alcoi (zona d’Alcoi, Cocentaina i Muro). Informant que era un lloc on es feien diferents cerimònies, i que es podria comparar en el que ara seria un santuari on es fa «una romeria o processó», on es va per motiu religiós però també social.

Les pintures que van ser descobertes oficialment l’any 1951, dos anys després de la inauguració del Museu Arqueològic Camil Visedo d’Alcoi, van ser realitzades a l’època del Neolític, pels primers que van arribar a aquesta zona fa uns 7.000 anys, van ser els primers agricultors-ramaders, ja que fins aquell moment hi havia caçadors-recol·lectors. Després d’arribar a Dénia, van anar cap a l’interior fins a arribar a la vall del riu d’Alcoi, portant llavors i animals domesticats.

Pel que fa a les pintures es poden veure tres estils a diferents zones, com el macro esquemàtic, el llevantí i l’esquemàtic.

Raül Llopis, regidor de Cultura ha destacat que “des de l’àrea de Cultura i Patrimoni ens congratulem del fet que tornen a vindre des de Conselleria per visionar el nostre espai patrimonial de la Sarga, ja que hi ha predisposició tant des de l’Ajuntament com des de Conselleria per fer accions de millora d’aquest espai”.

Les pintures de la Sarga van ser declarades BIC i Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO el 1998, sent el primer espai d’aquestes característiques de la Comunitat Valenciana. Des de Conselleria han afirmat que La Sarga és un exemple de gestió, i que inclòs està aplicant-se ‘el model Sarga’ a altres espais de la Comunitat..

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *