foradia pressupartialcoi

Jordi Peidro presenta la novel·la gràfica ‘Esperaré siempre tu regreso’

• Narra en versió còmic l'estança de Paco Aura al Camp de concentració de Mauthausen • La presentació a càrrec del professor Paco Blay • Aquest dimecres 30 de novembre a les 19:45h

Presentació de la novel·la gràfica ‘Esperaré siempre tu regreso‘, aquest dimecres 30 de novembre a les 19:45h. en el sala de graus de la UPV d’Alcoi, escrita per l’alcoià Jordi Peidro, narra en versió còmic l’estança de Paco Aura al Camp de concentració de Mauthausen. La presentació a càrrec del professor Paco Blay i l’editor Pablo Herranz.

presentacio-upv-jordi-peidroA través d’un relat biogràfic, l’epopeia dels republicans espanyols des que creuen els Pirineus fins que són alliberats pels aliats en el camp de Mauthausen. L’edició compta amb sis pàgines de continguts addicionals, en les quals l’autor, historiadors i familiars ens acosten la figura de Paco Aura. Els articles van acompanyats de fotos de l’època, com el Carnet de deportat emés pel Govern Francés.

Set mil espanyols van deixar la seua vida en MauthausenPaco Aura, Al jurament que van realitzar els supervivents, segons el qual no permetrien que la seua història caiguera en l’oblit, dóna una conferència davant un auditori abarrotat. A partir dels seus records es narra les penalitats dels republicans espanyols: el pas per la frontera, els camps de refugiats, la línia Maginot, la fugida a Suïssa… però gens, estar adobat en el camp de batalla, li havia preparat per al que anava a venir: Mauthausen. Allí els presoners entonen una cançó, tenyida de nostàlgia i esperança. El seu títol: Esperaré siempre tu regreso‘.

Jordi Peidro, (Alcoi, 1965). Des de fa més de 
trenta anys es dedica a la seua gran passió, narrar històries.
 Dibuixant d’àlbums com “El ojo del Africano” o el còmic de llarga extensió “La bahía del ahogado”, també 
ha bregat amb el format curt, com la sèrie “Contes 
i llegendes” per a la revista Xiulit. És també autor de
diverses obres teatrals: “Eiximenis”, “Lletraferida”, etc.
 Com a novel·lista hi ha escrit, La herencia del mar”,  les aventures de l’Inspector Vivas. Esperaré siempre tu regreso‘ és el seu primer llibre en el qual no hi ha acció com a punt de partida.

Us deixem una pàgina que l’autor ens ha facilitat.

comic-aura

Font: Redacció./


pressupartialcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *