foradia mediambient

Els ecologistes proposen autobusos per al poliesportiu els cap de setmana

• Els ecologistes consideren molt positiu que els autobusos urbans tornen a ser gratuïts els dissabtes de desembre • Una mesura insuficient • Proposen un servei del transport públic d'autobús per al poliesportiu els caps de setmana

Colla Ecologista La Carrasca – Ecologistes en Acció d’Alcoi d’Alcoi considera molt positiva la decisió de l’Ajuntament d’Alcoi segons la qual els autobusos urbans tornen a ser gratuïts els dissabtes de desembre. Una mesura que fomenta l’ús del transport col·lectiu, millora el coneixement del servei públic d’autobús i anima els ciutadans a deixar el cotxe al garatge.

No obstant això, els ecologistes alerten que l’efecte d’accions puntuals i temporals com aquesta són insuficients si, al mateix temps, continuen prenent-se decisions que comporten un estímul de l’ús de l’automòbil.

Destaquen que és un fet demostrat que les polítiques de promoció dels mitjans de transport col·lectius són una condició necessària per a un sistema de mobilitat urbana més sostenible, però que per a obtindre resultats s’han de combinar simultàniament amb mesures de dissuasió de l’ús de l’automòbil.

I posen com a exemple contrari a la mobilitat sostenible la decisió del Govern de la possible adequació de més zones d’estacionament de vehicles al poliesportiu Francisco Laporta. Una actuació “poc meditada i que s’oposa a la tendència cap a una mobilitat sostenible, ja que en facilitar encara més l’aparcament es fa més atractiu l’ús del cotxe particular sense tindre en compte altres possibles alternatives”.

El grup entén que no té sentit gastar-se 60.000 euros i sacrificar al cotxe més terrenys per a construir un aparcament que s’utilitzaria només en unes poques hores a la setmana.

Els ecologistes defensen com a alternativa que es potencie la utilització del transport públic d’autobús per a aquests desplaçaments, augmentant-ne les freqüències i prestant el servei també els dissabtes i diumenges per la vesprada.

La Carrasca-Ecologistes en Acció indica que l’abusiu transport motoritzat té unes greus repercussions en la qualitat de vida de la ciutat, ja que comporta l’ocupació excessiva de l’espai urbà, molèsties per als vianants, l’expulsió del carrer de determinats col·lectius (sobretot xiquets i persones majors), soroll i contaminació atmosfèrica.

Finalment, el col·lectiu recorda que a Alcoi se superen els nivells legals de contaminació per ozó troposfèric i també els nivells de partícules fines (PM2,5) recomanats per l’Organització Mundial de la Salut.

Font: Redacció./


agora

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *