foradia aproop

Pepe sobre la violència de gènere: “això és una cosa inhumana”

• Per tal d’aprofundir en el problema de la violència de gènere a la nostra societat: quines són les causes? Com podem lluitar contra aquestes?

Divendres 25 de novembre es va celebrar el Dia Internacional Contra la Violència de Gènere. L’associació contra la violència de gènere i familiar d’Alcoi i comarques, ACOVIFA, va organitzar un acte a la plaça d’Espanya d’Alcoi on va assistir un nombrós grup de persones (incloent-hi representants públics de totes les forces polítiques) que comparteixen un objectiu: l’eradicació de la violència de gènere.

Hem conversat amb alguns dels assistents per tal d’aprofundir en el problema de la violència de gènere a la nostra societat: quines són les causes? Com podem lluitar contra aquestes? Ens respon Pepe.

caldria que el govern fomentara una programació per a xiquets”

– Bon dia, Pepe. Aquesta setmana ha succeït altre cas de mort per violència masclista, com podem lluitar perquè no succeïsquen fets tan dramàtics com els que estem acostumats a veure cada dia?

Matar a una persona és molt fort. Jo estic en contra total de la violència de gènere. Però que succeïsca això en ple segle XXI és terrible. Jo crec que aquest problema s’ha de resoldre des de la base: des dels col·legis. Perquè la gent es mentalitze que això és una cosa inhumana. Una persona pot tindre errors i faltes, però matar una persona és el màxim. Per a eradicar-ho s’ha de començar des de l’educació de les xiquetes i els xiquets.

 programes que vagen inculcant una educació cultural”

– També està després la cultura: n’hi ha moltes pel·lícules, programes de televisió, cançons… que transmeten clarament una visió del món masclista.

Eixe caixonet que tenim en casa, en volta de fer programes televisius de violència de tot tipus, que no són culturals ni són res, caldria que el govern fomentara una programació per a xiquets. En volta de programes de Belén Esteban i companyia, que facen programes que vagen inculcant una educació cultural com cal.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *